Revisió urològica

Existeixen diferents patologies urogenitals que podrien evitar-se o detectar-se a temps amb una bona revisió mèdica.

Avançar-se a la malaltia és vital en qualsevol futur tractament. Està demostrat que el detectar precoçment una malaltia augmenta considerablement els índexs de curació i evita danys col·laterals.

Malalties urològiques més freqüents

 • Càncer de pròstata
 • Prostatitis
 • Càncer de bufeta
 • Litiasis renal / Càlculs renals
 • Incontinència urinària
 • Infecció urinària / Cistitis
 • Tumors renals
 • Càncer de testicle
 • Disfunció erèctil
 • Fimosis
 • Infecció d'orina
 • Orquitis (inflamació dels testicles)

En què consisteix la revisió urològica?

LA REVISIÓ UROLÒGICA CONSISTEIX EN:

 1. 1. Exploració urològica complerta
 2. 2. Ecografia vesico-prostàtica
 3. 3. Fluxometria

Un cop finalitzades totes les proves l'especialista valorarà el teu estat urològic i sortiràs de la consulta amb tots els resultats dels exàmens practicats.

Preparació

 • Has de prendre 1 litre d'aigua 1 hora abans de realitzar la revisió.
 • No és necessari que vinguis en dejú.

ABANS DE FER LA REVISIÓ UROLÒGICA

Hauràs de fer-te una analítica de perfil urològic que inclogui:

 1. 1. PSA
 2. 2. Sediment d'orina
 3. 3. Testosterona
 • Si t'has realitzat una analítica d'aquestes característiques fa menys d'un mes, recorda portar-la el dia de la revisió.
 • Si vols fer l'analítica amb nosaltres, pots venir sense cita prèvia a qualsevol dels nostres centres de 8:30h a 10:00h de dilluns a divendres, com a mínim 2 dies abans de fer la revisió. El preu és de 25€.

Què podem oferir-te a Creu Blanca?

A NIVELL PREVENTIU

Revisions urològiques destinades a la detecció precoç de malalties com el càncer de pròstata, altres tumors i anomalies de l'aparell urogenital.

La revisió urològica s’ha consolidat com el millor mètode preventiu per detectar amb rapidesa qualsevol patologia urològica. Cada cop són més els homes que anualment es sotmeten a aquest screening per la seva pròpia tranquil•litat. Hauria de ser una revisió indispensable en homes majors de 50 anys per la detecció precoç de malalties relacionades amb l’aparell urinari i reproductor (45 anys si es tenen antecedents familiars de càncer de pròstata).

A NIVELL DIAGNÒSTIC

1. PSA:

L’antigen prostàtic específic (que s’analitza mitjançant analítica de sang) serveix per detectar problemes a la pròstata com la hiperplàsia benigna, el tumor maligne de pròstata o la infecció de la pròstata (prostatitis).

2. Ecografia urològica (prostàtica):

Mitjançant aquesta prova rutinària s'observen el ronyó, la bufeta i la pròstata.

3. Fluxometria:

La finalitat d’aquest examen és l’estudi de la velocitat amb la que s’emet la orina. Lo normal és que la orina surti ràpida i amb quantitat, però si tens un problema que dificulta que la orina surti normal, es veurà que surt en menor quantitat i més poc a poc.

4. Urodinàmia:

La urodinàmia permet valorar el funcionament de la bufeta tant en el moment d’omplir-la com en el moment de buidar-la.

5. Radiologia contrastada:

 • Cistografia: La cistografia és una prova radiològica en la qual s'administra contrast per poder observar amb total nitidesa l'estructura i forma de la bufeta.

 • Uretrografia: Gràcies a aquesta exploració és possible visualitzar el pas de la orina a través de la uretra i detectar possibles alteracions en el tracte urinari inferior.

 • Pielografia: És una prova que estudia els ronyons, la bufeta i els urèters (els conductes que trasporten la orina des dels ronyons fins la bufeta) mitjançant raigs X.

6. Cistoscòpia: És un procediment urològic que té com a finalitat la visualització, i si es precisa biòpsies i tractaments, de l’interior de la bufeta urinària. Mitjançant aquesta tècnica, utilitzant un endoscopi, el metge veu l’interior de la bufeta i de la uretra.

7. Ressonància Magnètica:

a. Urològica:

La RMN estudia en profunditat la zona renal, vesical, pròstata, uretra, testicles i pene.

b. Multiparamètrica de pròstata:

La principal indicació de l’estudi amb Ressonància Magnètica de la pròstata és la detecció i avaluació de la neoplàsia prostàtica. Al tenir la RM un valor predictiu molt elevat, pot arribar a evitar realitzar biòpsies prostàtiques si els resultats de la ressonància no mostren signes de malaltia. Proporciona una millora en el diagnòstic i l’estadiatge en un 60% dels casos. Aquesta exploració permet valorar la localització exacta, extensió de la tumoració i el correcte estadiatge tumoral, cosa que permetrà decidir el tractament més adequat. En els casos amb valors de PSA persistentment elevats i biòpsies prostàtiques prèvies negatives, resulta una tècnica de gran utilitat per localitzar la lesió i dirigir de forma adequada la biòpsia.

8. Biòpsia de pròstata:

a. Mitjançant ecografia:

La seva finalitat és l’estudi anatomo-patològic del teixit prostàtic, mitjançant biòpsia de les anomalies de la pròstata (alteracions del PSA), per poder diferenciar entre malalties benignes i aquelles que no ho són, és a dir, determinar si existeix o no un càncer de pròstata.

b. Mitjançant fusió d'imatges d'ecografia i RMN:

En ocasions és difícil biopsiar la zona exacta de la pròstata on es localitza el tumor. Quan per RM es detecta una imatge clarament sospitosa de càncer, s’indica biopsiar exactament la zona. Mitjançant aquesta nova tècnica, es procedeix a fusionar les imatges en 3D obtingudes a la ressonància amb la imatge en directe de l’ecografia (el que s’anomena Fusió d’imatge de ressonància i ecografia)

9. Tac urològic: Ens proporciona unes imatges de l’anatomia de tot el tracte urinari, ronyons, urèters, bufeta i els seus òrgans adjacents. És un examen senzill de realitzar que aporta ajuda en diverses malalties de l’aparell urinari.

Descripció patologies urològiques

 • Càncer de pròstata La pròstata és una glàndula de l’aparell reproductor masculí situada just sota de la bufeta i davant del recte. El càncer s’inicia quan es formen cèl•lules malignes en aquesta glàndula.

 • Prostatitis Inflamació de la pròstata que pot aparèixer en l'home adult i causada per diferents factors. Pot presentar diferents símptomes i ser de difícil diagnòstic.

 • Càncer de bufeta La bufeta també pot veure's afectada per diversos tipus de càncer al proliferar les cèl·lules malignes en el seva paret, sent un dels factors desencadenants més freqüents el tabaquisme.

 • Litiasis renal / Càlculs renals La litiasis renal és una patologia originada per la cristal·lització de substàncies químiques en la orina donant lloc a la formació de pedres en el tracte urinari. El còlic nefrític seria l’expulsió d’aquesta pedra i els seus símptomes més freqüents són dolor agut i incapacitant. És important conèixer si existeixen pedres en el tracte urinari i la seva causa per poder realitzar el correcte tractament.

 • Incontinència urinària Pèrdua del control de la orina. És freqüent en dones, desencadenat per la pèrdua de to muscular en la part sota de la pelvis. Pot passar després de múltiples parts i cirurgies de pelvis tant en homes com en dones.

 • Infecció urinària / Cistitis La infecció urinària és una de les patologies més freqüents. Els seus orígens són multifactorials però gairebé sempre són d’origen bacterià. Les bactèries ascendeixen per la uretra originant la infecció, que té uns símptomes molt evidents amb dolor intens a l’orinar. Pot anar acompanyat de febre, malestar i calfreds arribant a produir una infecció sistèmica.

Assegurances i mútues amb cobertura en urologia

Mútues que cobreixen la Revisió Urològica

Agrupació Mútua Axa Salud HNA
Aliança Caser Mapfre
Allianz Cigna Mutua General de Catalunya
AME Cosalud Mutua Evangélica
Antares Divina Pastora Plus Ultra-Groupama
Asefa DKV
ASC Fonsalut

El preu de la revisió urològica inclou

1. Exploració complerta 2. Ecografia vesico-prostàtica 3. Fluxometria

Reserva i Pagament de la revisió Preus
Reserva i Pagament Online 110€
Reserva Online i Pagament al Centre 130€
Reserva Online amb Mútua Depèn de la cobertura de la Mútua

Després de fer la reserva online rebràs un email amb totes les instruccions.

Equip mèdic especialistes en Urologia

 • Dr. Miguel Ángel Barranco Sanz NÚMERO COL·LEGIAT 25398 ACTIVITAT QUE DESENVOLUPA Consultes urologia i andrologia, Revisions urològiques CENTRE Diagnosis Mèdica

 • Dr. Francesc Serrallach Orejas NÚMERO COL·LEGIAT 26274 ACTIVITAT QUE DESENVOLUPA Consultes urologia i andrologia, Revisions urològiques, biòpsies de pròstata CENTRE Clínica Creu Blanca, Diagnosis Mèdica

 • Dra. Esther Sotelo Burillo NÚMERO COL·LEGIAT 30083 ACTIVITAT QUE DESENVOLUPA Consultes urologia i andrologia, Revisions urològiques CENTRE Clínica Creu Blanca

 • Dr. Juan Manuel Villamizar Avendaño NÚMERO COL·LEGIAT 43234 ACTIVITAT QUE DESENVOLUPA Consultes urologia i andrologia, Revisions urològiques CENTRE Clínica Creu Blanca

Centres Creu Blanca amb servei d'Urologia

 • Clínica Creu Blanca

 • Passeig Reina Elisenda, 17

 • 08034 Barcelona

 • Telèfon 932 522 522

 1. Diagnosis Mèdica

 2. Còrsega, 345

 3. 08037 Barcelona

 4. Telèfon 93 217 17 00

Reserva per telèfon 93 412 12 12

Revisió urològica