Vés al contingut
Inicio | Proves diagnòstiques | Colonoscòpia Virtual
Colonoscòpia Virtual

En què consisteix?

Una colonoscòpia virtual és similar a altres tipus de tomografia computada (TAC). Et demanaran que et recolzis en la llitera de la prova i t’inseriran un tub petit en el recte per a ajudar a inflar l’intestí i revelar qualsevol pòlip que estigui “amagat”. La llitera de la prova es lliscarà dins del TAC que girarà al teu voltant prenent centenars d’imatges dels teus òrgans abdominals. Aquestes imatges es combinen per a produir un model tridimensional del teu intestí gros i de qualsevol creixement dins d’ell. El metge pot llavors “mirar dins”, com si realment estigués viatjant a través del còlon. Una vegada acabada l’exploració, et llevaran el tub i podràs anar-te.

 

A diferència d’una colonoscòpia tradicional, una colonoscòpia virtual es pot dur a terme mentre estàs despert, i és molt més ràpida, uns 15-20 minutos per a completar-la.

CASOS EN ELS QUALS ES RECOMANA

A qui va dirigida?

La Societat Americana del Càncer recomana el cribratge del càncer de còlon a partir dels 50 anys. Suggereix la TAC-Colonografía com una bona opció que hauria de realitzar-se cada 5 anys. Els individus amb risc elevat o història familiar de càncer colorectal haurien d’iniciar el cribratge als 40 anys i reduir l’interval de temps entre les exploracions.

 

Altres indicacions:

  • Pacients de risc clínic elevat les condicions clíniques del qual poden suposar un major risc de sofrir complicacions durant la realització de la colonoscòpia convencional. Per ex. pacients amb tractament anticoagulant, dificultats respiratòries, edat avançada…
  • Quan la colonoscòpia no pot aconseguir la longitud total en l’exploració perquè l’intestí s’ha estret o està obstruït per qualsevol causa, per ex. per un tumor o processos inflamatoris previs.
  • Estadiatge prequirúrgic del càncer colorectal.
Diseño sin título (32)

Equip mèdic

Els especialistes que t'atendran a CreuBlanca

Un equip de professionals per cuidar de tu.