Vés al contingut
Inicio | Proves diagnòstiques | Càpsula endoscòpica
Càpsula endoscòpica

En què consisteix?

Principalment, la càpsula endoscòpica és una tècnica que permet observar l’intestí prim a través d’una microcàmera, que el pacient ha empassat prèviament en un comprimit.

 

El pacient, després de 12 hores de dejuni, ingerirà, sense dificultat i sense requerir ingrés hospitalari, una càpsula amb una petita cambra sense fil. Està es desplaça pel cos gràcies a les pròpies contraccions de l’estómac realitzant milers d’imatges que es transmeten a un gravador que s’emporta en un cinturó, la qual cosa permet la visualització de l’intestí sense dolor ni distensió abdominal podent obtenir imatges de tot el recorregut, principalment de l’esòfag, intestí prim, i còlon. Entre un i l’endemà passat s’expulsa de manera natural per l’anus.

 

L’examen dura unes 8 hores en les quals es pot fer vida normal.

Diseño sin título (59)
CASOS EN ELS QUALS ES RECOMANA

A qui va dirigida?

El metge et pot recomanar un procediment d’endoscòpia capsular per al següent:

  • Descobrir la causa de l’hemorràgia gastrointestinal. La raó més comuna per a realitzar una endoscòpia capsular és explorar el sagnat inexplicable en l’intestí prim.
  • Diagnosticar malalties intestinals inflamatòries, com la malaltia de Crohn. L’endoscòpia capsular pot revelar àrees d’inflamació en l’intestí prim.
  • Diagnosticar càncer. L’endoscòpia capsular pot mostrar tumors en l’intestí prim o altres parts del tub digestiu.
  • Diagnosticar celiaquia. L’endoscòpia capsular s’utilitza a vegades per a diagnosticar i supervisar aquesta reacció immunitària al consum de gluten.
  • Examinar l’esòfag. L’endoscòpia capsular també s’ha aprovat per a avaluar el tub muscular que connecta la boca amb l’estómac (esòfag) i observar si existeixen venes anormals o engrandides (várices).
  • Detectar pòlips. Les persones que tenen síndromes hereditàries que poden ocasionar pòlips en l’intestí prim podrien ocasionalment sotmetre’s a endoscòpia capsular.
  • Fer anàlisi de seguiment després de les radiografies o altres proves per imatges. Si els resultats d’un examen per imatges no són clars o no són concloents, el teu metge podria recomanar una endoscòpia capsular per a obtenir més informació.
Diseño sin título (60)

ELS ESPECIALISTES QUE T'ATENDRAN A CREUBLANCA

Un equip de professionals per a cuidar de tu