Vés al contingut
Inicio | Proves diagnòstiques | Densitometria òssia
Densitometria òssia

En què consisteix?

La densitometria òssia és una exploració senzilla i indolora que s’utilitza per a la prevenció, el diagnòstic i el control de l’osteoporosi, una patologia caracteritzada per una disminució de la densitat dels ossos a causa de la pèrdua del teixit ossi normal. Això provoca que els ossos es tornin més fràgils i menys resistents enfront de traumatismes i càrregues, amb el consegüent risc de patir fractures òssies.

Casos en els quals es recomana

A qui va dirigida?

Aquesta prova està especialment recomanada per a:

Persones que tenen un pes corporal molt baix.
Persones que han sofert una o més fractures després dels 50 anys.
Pacients amb antecedents familiars d’osteoporosis.
Dones en fase postmenopàusica.
Persones, particularment nens, amb problemes d’absorció intestinal que influeixen en el creixement

 

 

El moment ideal per a realitzar una primera densitometria òssia seria al voltant dels 50 anys i es recomana repetir-la a partir dels 18 mesos.

1
Instruccions

¿Com has de preparar-te?

Per a la realització d’una densitometria, el nostre personal mèdic t’acomodarà en una llitera i, a continuació, un braç articulat es desplaçarà per sobre de tu per a captar imatges de les tres principals zones corporals a estudiar: coll de fèmur, columna lumbar i avantbraç. És una prova totalment indolora i de curta durada, aproximadament un minut en cada regió a estudiar. Emet dosis molt baixes de radiació, 20 vegades inferior a la d’una radiografia de tòrax, per la qual cosa no representa cap risc per a la salut.

3

Els nostres professionals

Un equip de professionals que cuiden de tu