Noticias y Actualidad

Home Notícies CreuBlanca El Dr. Ballester ens revela els principals usos i eficàcia de les teràpies regeneratives

El Dr. Ballester ens revela els principals usos i eficàcia de les teràpies regeneratives

Dimecres, 15 Setembre, 2021 Comentarios

  • Actualment, ja és possible reparar i regenerar segons quins òrgans i teixits amb elements extrets del nostre propi cos, com ara les cèl·lules mare o el plasma.

Les teràpies regeneratives es consideren un dels grans avanços mèdics per a tractar lesions que no milloren malgrat realitzar sessions de rehabilitació, com per exemple la tenidinitis i l'artrosi, entre altres problemes de l'aparell locomotor.


El Dr. Manel Ballester, coordinador de Traumatologia i Medicina Esportiva de Clínica Creu Blanca, respon en aquesta entrevista les principals qüestions en relació a l'ús i l'eficàcia de la teràpies regeneratives.


A què ens referim quan parlem de Teràpies Regeneratives?


Les teràpies regeneratives són tractaments destinats a solucionar certs problemes d'artrosi, tendinopaties, tendinitis cròniques, lesions de cartílag, lesions musculars i òssies, entre d'altres lesions. Com el seu propi nom indica, aconsegueixen regenerar diferents teixits danyats de determinades zones de l'aparell locomotor.


Consideres que aquest tipus de teràpies són útils per a persones que no han vist millores en les seves lesions a l'acabar un procés de rehabilitació?


Sí, així és. Ens trobem amb pacients que pateixen, per exemple, una tendinitis i malgrat rebre tractament fisioterapèutic noten que la seva lesió no acaba de millorar. Davant d'aquesta situació, recomanem aplicar factors de creixement, que són factors biològicament actius que traiem de les plaquetes de la sang i permeten que el tendó cicatritzi i alleujar el dolor.


Per curiositat, utilitzeu a les vostres teràpies les conegudes cèl·lules mare?


Sí, és clar. Les cèl·lules mare tenen un gran poder de regeneració per recuperar tendons, músculs i ossos. Aquestes cèl·lules són capaces de transformar-se en altres cèl·lules i les extraiem de la medul·la òssia o del greix del pacient.


Què creus que pensen els pacients sobre aquestes noves tècniques? Creus que ja formen part del nostre dia a dia?


La veritat és que estan més esteses del que podem imaginar. Bé és cert que al tractar-se de tècniques innovadores algunes persones són reticents a la utilització d'aquestes. La realitat és que són molt menys invasives i agressives que les tècniques convencionals i, a més, tenim l'avantatge que són biològicament actives i naturals. És per això que animem des d'aquí a totes aquelles persones que senten dolor que vinguin a visitar-nos.


Moltes gràcies Dr. Ballester!Comenta esta noticia