Vés al contingut
Inicio | Blog | El paper de la traumatologia a CreuBlanca

El paper de la traumatologia a CreuBlanca

PORTADAS WEB_traumatologiaencrfeublanca copia
09 abr. 2024
2 Min
CreuBlanca

La traumatologia és l’especialitat mèdica centrada en lesions de l’aparell locomotor i és un dels serveis oferts a CreuBlanca. Aquesta branca aborda des del diagnòstic fins a la rehabilitació d’afectacions òssies i musculars, amb l’objectiu de restaurar la funcionalitat del pacient.

La importància de la columna vertebral

En ortopèdia i traumatologia es considera que la columna és un dels pilars per a la salut i mobilitat del cos humà. És essencial comprendre la seva importància, ja que qualsevol alteració de la seva estructura o funció pot impactar directament en la qualitat de vida de les persones.

Cuidar l’esquena per mantenir-la sana implica una combinació de prevenció, diagnòstic precoç i tractament adequat.

És per aquest motiu que les funcions dels metges especialistes en ortopèdia i traumatologia són educar sobre la postura, promoure hàbits saludables, fer exàmens i donar tractaments personalitzats per cuidar la salut dels pacients. És a dir, s’encarreguen de diagnosticar, tractar i prevenir lesions i malalties de la columna vertebral, evitant problemes a llarg termini.

Principals patologies de la columna

Els problemes més comuns associats amb la columna són:

  • Hernia discal o hernia de disc: Desplaçament del material tou entre les vèrtebres, provocant dolor i adormiment.
  • Escoliosi: Corba anormal de la columna vertebral que pot provocar inestabilitat en la postura i dolor.
  • Estenosi espinal: Reducció de l’espai al canal vertebral pressionant els nervis i causant dolor i debilitat.
  • Fractures o lesions vertebrals: Ruptura d’un o més ossos de la columna que pot causar dolor intens i restricció de moviment.
  • Dolor lumbar o lumbàlgia: Malestar a la part baixa de l’esquena, a la zona lumbar, sovint a causa de tensió muscular o lesions.
  • Dolor cervical: Malestar al coll, a la regió de la columna cervical, causat per tensió muscular, lesions o malalties degeneratives.

 

Especialistes en traumatologia a CreuBlanca

A CreuBlanca, la salut vertebral és vital. Amb diagnòstics i tractaments personalitzats fets amb tecnologies de darrera generació, els nostres professionals de la salut busquen la millor solució per a cada pacient. Ens dediquem a millorar el benestar dels nostres pacients i som experts en serveis de traumatologia, des de la prevenció fins a la rehabilitació total.

Oferim serveis d’ortopèdia, intervencions quirúrgiques i altres especialitzacions específiques com el dolor de columna lumbar i cervical. A més, apliquem tècniques de darrera generació per tractar diverses patologies de l’aparell locomotor com lesions meniscals del genoll, pinçament de maluc, juanetes i moltes més.

Els centres de CreuBlanca que ofereixen serveis de traumatologia són la Clínica CreuBlanca a Barcelona, CreuBlanca Tarradellas, el centre de CreuBlanca Maresme i Diagnosis Mèdica a Barcelona. En aquestes clíniques trobaràs solucions per tractar traumatismes d’origen congènit, tumoral i degeneratiu, i lesions d’urgència. A més, l’atenció està disponible tant per a adults com per a nens, incloent la unitat especialitzada de traumatologia pediàtrica.

Pots veure el nostre equip mèdic de traumatologia i visitar els centres especialitzats per rebre el millor tractament i atenció personalitzada per a les teves lesions.