TAC Osteoarticular
En què consisteix?
Una vegada t’hagin acomodat en la llitera de l’equip del TAC, aquest començarà a girar al voltant del teu cos per a obtenir projeccions transversals d’ossos, vasos sanguinis i teixits tous, que posteriorment són agrupades mitjançant la Intel·ligència Artificial. En lloc d’obtenir una sola imatge, com ocorre amb la radiografia convencional, el TAC aconsegueix obtenir múltiples imatges amb major qualitat i nitidesa, la qual cosa augmenta la precisió diagnòstica.

TIPuS DE TAC Osteoarticular
Quines exploracions realitzem?
- TAC braç. Estudi de la zona que comprèn la part superior i inferior del braç.
- TAC espatlla. Explora la zona de l’espatlla i les articulacions que l’envolten.
- TAC clavícula. Examina possibles fissures o trencaments, entre altres lesions, en l’os de la clavícula.
- TAC mà. Explora les possibles lesions en lligaments, tendons i petites articulacions de la mà.
- TAC canell. Estudi de l’os de la nina i les articulacions que l’envolten.
- TAC dit. Permet diagnosticar freqüents capsulitis per traumatisme, els trencaments de tendons i l’artrosi.
- TAC maxil·lar. Estudi tridimensional dels ossos maxil·lars, les peces d’os o cartílag, en les quals estan encaixats les dents.
- TAC genoll. Explora les possibles lesions en lligaments i tendons de genoll.
- TAC de columna. Explora les possibles lesions de la zona cervical, lumbar i dorsal.

Instruccions
Com has de preparar-te?
- Administració de contrast: La majoria de proves de TAC requereixen de l’administració de contrast, bé de manera oral, bé a través de vena. Aquest permet visualitzar amb major nitidesa les estructures internes del cos.
- Hidratació: És recomanable que acudeixis a la prova ben hidratat, havent begut com a mínim un litre d’aigua durant les deu hores prèvies a l’estudi. Això facilita l’eliminació del contrast del cos.
- Objectes metàl·lics: El tècnic et donarà les instruccions necessàries, et proporcionarà una bata i et demanarà que et retiris qualsevol objecte metàl·lic (joies, rellotge, pírcings, forquetes, mòbils, pròtesis dentals i audiòfons).
- Dispositius cardíacs: És important que informes al tècnic sobre qualsevol dispositiu que portis implantat en el teu cos (marcapassos, elèctrodes i clips de cirurgies anteriors). És important que informes al tècnic sobre qualsevol dispositiu que portis implantat en el teu cos (marcapassos, elèctrodes i clips de cirurgies anteriors).

Equip mèdic
Els especialistes que t'atendran a CreuBlanca
Un equip de professionals per cuidar de tu.





Articles relacionats
El blog de CreuBlanca
Trobaràs de la mà dels nostres professionals consells per a millorar la teva salut i informació sobre les últimes tecnologies aplicades en el sector mèdic sanitari.

31 març 2025
2 Min
Astènia primaveral: com reconèixer-la i combatre-la
L'astènia primaveral és una sensació de cansament lleu i temporal que pot causar fatiga, alteracions del somni, falta de concentració o mal de cap,... Descobreix què és, els seus símptomes i com reduir els seus efectes i recuperar la teva energia.

25 març 2025
1 Min
Històries que ens uneixen – Dr. Rebull
El Dr. Rebull, especialista en Medicina Interna i General, ens parla dels seus primers passos a CreuBlanca, els moments que han marcat la seva carrera i la seva mirada cap al futur.

24 març 2025
3 Min
Què fer si tinc el PSA elevat?
Si t'han diagnosticat amb nivells alts de PSA, és natural que sorgeixin dubtes sobre què significa i quins passos s'han de seguir. A continuació, expliquem què és el PSA, què implica tenir-lo alt i què fer si et trobes en aquesta situació.