Vés al contingut
SPECT-TAC

En què consisteix?

En primer lloc, procedirem a l’administració del contrast endovenós. A partir d’aquest moment, has de romandre aproximadament una hora en repòs perquè el contrast es reparteixi per tot el cos de manera uniforme. Posteriorment, un tècnic radiòleg t’acomodarà en la llitera del SPECT-TAC per a la realització de la prova. Hauràs de romandre quiet i estiratge boca amunt amb el cap reposant sobre un coixí. A continuació, la llitera es desplaçarà fins que la zona a estudiar quedi en el centre de l’equip de SPECT-TAC. Les dues cambres que confirmen el SPECT-TAC giraran lentament al voltant del teu cos per a la captació d’imatges.

1
CASOS EN ELS QUALS ES RECOMANA

A qui va dirigida?

Les indicacions per a realitzar el SPECT-TC serien múltiples, però particularment tenen una gran utilitat en el diagnòstic de les malalties òssies.

  • Quan existeix una cirurgia prèvia o un procés infecciós ossi (osteomielitis) dels petits ossos de les mans i dels peus.
  • Davant l’existència de possibles patologies de la columna vertebral o de la mandíbula (hiperplàsia del còndil).
  • En la identificació i la localització d’un hiperfuncionalismo de les glàndules paratiroides (adenoma/hiperplàsia), sobretot en aquelles que no es troben en el seu lloc habitual, ja que realitzant una correcta localització facilita la seva posterior extracció quirúrgica.
  • En la identificació exacta del gangli sentinella en pacients amb càncer de mama, en el melanoma i, especialment, en els tumors de cap i coll per la seva complexitat anatòmica.
  • En la detecció malalties de la cavitat abdominal, com la identificació de melses accessòries o restes d’un trencament esplènic, processos infecciosos i tumorals.
2

Equip mèdic

Els especialistes que t'atendran a CreuBlanca

Un equip de professionals per cuidar de tu.