Vés al contingut
Inicio | Proves diagnòstiques | Mamografia Bilateral
Mamografía Bilateral

¿En qué consiste?

La mamografia bilateral permet explorar els teixits mamaris a la recerca de teixits anormals, calcificacions i qualsevol signe sospitós, i és l’eina més útil per a la prevenció precoç del càncer de mama. No obstant això, la mamografia per si sola no és suficient per a determinar la malignitat d’una lesió, per la qual cosa sempre seran necessàries proves complementàries, com la biòpsia, que ajudin a confirmar les sospites trobades en la mamografia.

Casos en els quals es recomana

A qui va dirigit?

No hi ha una edat o moment específic per a començar a fer-se mamografies. Això és una cosa que determinarà el teu metge, així com la freqüència de realització adequada per a tu, d’acord amb els teus factors de risc.

En general, és moment de començar a realitzar-se mamografies de detecció quan:

  • Existeix un risc mitjà de tenir càncer de mama: la majoria de les dones comencen a fer-se mamografies anuals a partir dels 40 anys.
  • Existeix risc de neoplàsia de mama per antecedents familiars, amb gens BRCA alterats o amb mames molt denses.
FOTOS WEB (2)
Instruccions

Com em preparo per a la prova?

La mamografia bilateral és una prova no invasiva que si bé no causa dolor, pot ser una mica molesta, ja que per a obtenir les imatges el mamògraf ha de comprimir les mames. D’altra banda, no requereix preparació, és ràpida i ambulatòria, per la qual cosa en finalitzar la prova podràs reprendre les teves activitats diàries.

Durant la mamografia bilateral, has de col·locar-te dempeus enfront de l’aparell de raigs X amb el tors nu i col·locar una mama sobre una placa. Després, una segona placa pressionarà la mama contra la primera, aixafant-la amb fermesa però sense causar mal. El procediment es repeteix amb l’altra mama.

Fractura oblicua de peroné infrasindesmal Cortes coronales, sagitales y axiales.(2)

ELS ESPECIALISTES QUE T'ATENDRAN A CREUBLANCA

Un equip de professionals per a cuidar de tu