Vés al contingut
Inicio | Proves diagnòstiques | Escoliograma i Telemetria
Escoliograma i Telemetria

En què consisteix?

L’escoliograma i la telemetria són radiografies que permeten visualitzar la columna vertebral i les extremitats inferiors (des de la pelvis fins al turmell) en una sola imatge radiogràfica.

 

Totes dues proves proporcionen informació sobre la gravetat de la desviació de la columna vertebral, podent diferenciar entre escoliosi deformant o una curvatura de compensació, així com detectar dismetries, és a dir, alteracions en la longitud de les extremitats inferiors, bé sigui per excés (hipermetria) o per defecte (hipometria).

 

La prova es realitza dempeus i amb l’esquena secundada contra un mural. Hauràs de retirar-te la roba i qualsevol objecte metàl·lic, i col·locar-te una bata que et proporcionarà el nostre equip tècnic en radiologia.

1
CASOS EN ELS QUALS ES RECOMANA

A qui va dirigida?

  • Nens i adolescents en edat de creixement, que requereixen un control periòdic per a prevenir o avaluar l’evolució de patologies que afecten la columna vertebral, com l’escoliosi.
  • Pacients, especialment dones, que presenten una curvatura pronunciada, desviacions i molèsties d’esquena.
  • Persones amb molèsties en la columna lumbar, pelvis, genolls i turmells, entre altres signes que podrien indicar la presència d’una dismetria en les extremitats inferiors.
2

Equip mèdic

Els especialistes que t'atendran a CreuBlanca

Un equip de professionals per cuidar de tu.