Vés al contingut
Inicio | Blog | Densitometria 3D o volumètrica

Densitometria 3D o volumètrica

PORTADAS WEB_densitometria 3d
27 febr. 2024
2 Min
CreuBlanca

La Unitat de Diagnòstic per la Imatge de CreuBlanca introdueix una innovadora tècnica radiològica per a la prevenció, el diagnòstic i el control de l’osteoporosi, amb la finalitat de poder millorar els nostres estudis diagnòstics i oferir un servei de qualitat als nostres pacients. Es tracta de la Densitometria 3D o volumètrica que, gràcies al pioner software 3D-SHAPER, obté imatges en 3D a partir d’una densitometria convencional, permetent avaluar de manera més detallada i específica la densitat òssia i visualitzar canvis locals en els comportaments dels ossos cortical i trabecular.

En què consisteix?

La densitometria 3D, a diferència de la densitometria convencional, permet diferenciar si l’afectació és de l’os trabecular, cortical o d’ambdós, per poder discriminar de manera més eficient els pacients en risc de patir una fractura de maluc. A més, aquesta exploració permet aplicar un tractament adequat segons el tipus d’os predominant afectat i controlar l’evolució terapèutica de manera més precisa per l’impacte dels tractaments.

Més enllà de destacar per la seva precisió diagnòstica, la densitometria 3D emet molt baixes dosis de radiació, concretament 20 vegades menys que en una radiografia de tòrax, per la qual cosa pot resultar una prova d’especial interès ja que no presenta cap risc per a la salut.

Què és l’Osteoporosi?

L’osteoporosi és una malaltia caracteritzada pel deteriorament de la massa òssia, la qual cosa augmenta el risc de fractures. Els ossos es tornen fràgils i porosos, perdent la seva densitat. Aquesta condició sovint es coneix com una “malaltia silenciosa” perquè progressa sense símptomes notables fins que es produeix una fractura. Tot i que es tracta d’una malaltia que afecta tot l’esquelet, la incidència de fractures que es produeixen amb un trauma de baixa energia (caigudes des de l’alçada pròpia) és predominant en la cadera, el canell i la columna (aquestes són reconegudes com a fractures osteoporòtiques majors). El risc de patir una fractura osteoporòtica es duplica en els casos d’una fractura prèvia, pel que és recomanable establir un tractament específic per reduir-lo.

La densitometria, com a tècnica per la imatge, és el gold standard del diagnòstic, així com per a l’avaluació de respostes terapèutiques. L’avanç tecnològic ens ofereix, en l’actualitat, dues avaluacions complementàries a la densitometria convencional: El Trabecular Bone Score i els paràmetres 3D-DXA a la cadera. És reconegut que el rol de l’os trabecular i cortical difereixen i per tant responen a diferents factors de manera específica. Per aquest motiu, reconèixer els canvis específics de cadascun d’ells, aporta un valor distintiu i exclusiu a l’ús del 3D de cadera.

Els nostres professionals

Comptem amb un equip multidisciplinari de professionals especialitzats en el diagnòstic, el tractament i la prevenció de l’osteoporosi.

Els nostres especialistes t’ajudaran a obtenir una avaluació completa, precisa i personalitzada de l’estat de salut dels teus ossos, que et permetrà guanyar qualitat de vida i millorar el pronòstic de la teva patologia.

CreuBlanca porta en el seu ADN la visió de futur com a fórmula d’èxit i progrés. La continuada millora i inversió en tecnologia de punta han aconseguit posicionar al grup sanitari com a referent en el sector del diagnòstic per la imatge.

Tags:

Diagnòstic per la Imatge