Vés al contingut
Inicio | Blog | Quina és la diferència entre la radiografia y la ecografia?

Quina és la diferència entre la radiografia y la ecografia?

PORTADAS WEB
https://creu-blanca.es/wp-content/uploads/default-especialista.svg
Álvaro Siedi
Redacció d'informes de radiologia, TAC i RMN, Ecografies
https://creu-blanca.es/wp-content/uploads/WEB_LARISA_FOTOS-DRES.png
Larisa Tcholakian
Redacció d'informes de radiologia, TAC i RMN
25 maig 2023
1 Min
La veu de l'expert
  • La radiografia i l’ecografia són dues tècniques de diagnòstic per la imatge que permeten avaluar estructures i òrgans interns del cos humà, però presenten algunes diferències.

 

La Dra. Larisa Tcholakian, especialista de la Unitat de Diagnòstic per la Imatge de CreuBlanca, t’explica en quins casos està indicada cadascuna.

Diferències entre la radiografia i l’ecografia

La radiografia és una prova diagnòstica que utilitza radiació ionitzant o raigs X i permet obtenir imatges d’estructures òssies i internes del cos. Pel seu costat, l’ecografia és una prova diagnòstica que utilitza ones sonores o ultrasons per a obtenir imatges de teixits tous, òrgans i vísceres, permetent visualitzar en temps real els moviments dels teixits i òrgans.

Indicacions per a realitzar una radiografia o una ecografia

La radiografia és una prova idònia per a avaluar lesions del teixit esquelètic i la patologia pulmonar, com per exemple, lesions en ossos, fractures, patologies articulars, de tòraxs i abdomen, entre altres. Es tracta d’una prova ràpida i indolora que permet adquirir imatges de manera instantània i en dues dimensions de l’àrea objecte d’estudi. No obstant això, l’ecografia és una prova clau en l’embaràs i el diagnòstic de múltiples patologies, com ara hemorràgies, seguiment durant l’embaràs, tumors, patologies cardiovasculars, entre altres.

CreuBlanca, líders en Diagnòstic per Imatge

En la Unitat de Diagnòstic per la Imatge de CreuBlanca realitzem estudis diagnòstics mitjançant diferents tècniques d’imatge, des de la radiografia convencional i contrastada fins a l’ecografia, la ressonància magnètica, el TAC i la medicina nuclear. L’aposta per radiòlegs i tècnics, altament especialitzats i subespecializados en cada òrgan del cos humà, i la contínua inversió i introducció d’equips d’última generació ens permeten realitzar exploracions i informes altament precisos per a la detecció precoç de múltiples patologies.