RMN per a la detecció de la malaltia de Ménière
¿En què consisteix?
La Ressonància Magnètica per a la detecció de la malaltia de Ménière és un mètode diagnòstic no invasiu i sense radiació ionitzant per a l’estudi d’aquest trastorn de l’oïda interna, causat per l’acumulació de líquid en una part del laberint en l’oïda interna i que es manifesta amb episodis de pèrdua d’audició, pressió en l’oïda, brunzit, vertígens o marejos.

Casos en els que es recomana
A qui va dirigida?
La realització de la RMN per a la detecció de la malaltia de Ménière està principalment indicada en els següents casos:
- Persones amb símptomes de pèrdua d’audició, pressió en l’oïda, brunzit, vertígens o marejos.

Instruccions
Com preparar-te?
- Administració de contrast: T’administraran contrast endovenós.
- Objectes metàl·lics: El tècnic et donarà les instruccions necessàries, et proporcionarà una bata i et demanarà que et retiris qualsevol objecte metàl·lic (joies, rellotge, pírcings, forquilles, mòbils, pròtesis dentals i audiòfons).
- Dispositius cardíacs: És important que informes al tècnic sobre qualsevol dispositiu que portis implantat al teu cos (marcapassos, elèctrodes i clips de cirurgies anteriors).
- Hidratació i lactància: Beu abundant aigua per eliminar el contrast del cos. Si et trobes en període de lactància, l’has d’interrompre durant les 48 hores següents. Has de rebutjar la llet materna.

Equip mèdic
Els especialistes que t'atendran a CreuBlanca
Un equip de professionals per cuidar de tu.

Articles relacionats
El blog de CreuBlanca
Trobaràs de la mà dels nostres professionals consells per a millorar la teva salut i informació sobre les últimes tecnologies aplicades en el sector mèdic sanitari.

31 març 2025
2 Min
Astènia primaveral: com reconèixer-la i combatre-la
L'astènia primaveral és una sensació de cansament lleu i temporal que pot causar fatiga, alteracions del somni, falta de concentració o mal de cap,... Descobreix què és, els seus símptomes i com reduir els seus efectes i recuperar la teva energia.

25 març 2025
1 Min
Històries que ens uneixen – Dr. Rebull
El Dr. Rebull, especialista en Medicina Interna i General, ens parla dels seus primers passos a CreuBlanca, els moments que han marcat la seva carrera i la seva mirada cap al futur.

24 març 2025
3 Min
Què fer si tinc el PSA elevat?
Si t'han diagnosticat amb nivells alts de PSA, és natural que sorgeixin dubtes sobre què significa i quins passos s'han de seguir. A continuació, expliquem què és el PSA, què implica tenir-lo alt i què fer si et trobes en aquesta situació.