Vés al contingut
Inicio | Proves diagnòstiques | Proves d’esforç
Objectiu

En què consisteix?

Els objectius essencials d’una prova d’esforç són diagnosticar o descartar patologies cardíaques i valorar la capacitat funcional de l’esportista, és a dir, és a dir, la capacitat de fer esforços d’un individu. Després del procediment s’obtenen dades que permeten un assessorament mèdic de l’entrenament, determinant les intensitats d’exercici recomanables per a aconseguir una millora en el rendiment esportiu.

 

A CreuBlanca, oferim tres tipus de proves d’esforç: la prova d’esforç convencional, la prova d’esforç amb gasos aspirats (anàlisis de gasos), la prova d’esforç amb lactat.

Procediment

Com es realitza?

La prova d’esforç es desenvolupa caminant en una cinta o pedalejant a una bicicleta estàtica, alhora que el ritme cardíac, la pressió arterial i la respiració són examinats. La prova té una durada aproximada d’entre 15 i 30 minuts.

 

  • Prova d’esforç convencional: consisteix a caminar en una cinta o pedalar en una bicicleta estàtica mentre es registra l’activitat del cor i la tensió arterial.
  • Prova d’esforç amb gasos aspirats: coneguda com a anàlisi de gasos, consisteix a caminar en una cinta o pedalar en una bicicleta estàtica amb una màscara col·locada sobre el nas i la boca per a obtenir paràmetres relacionats amb l’intercanvi de gasos (concentració d’oxigen i diòxid de carboni durant la inspiració i l’expiració) i la ventilació durant una sessió d’esforç.
  • Prova d’esforç amb lactat: mesura els nivells d’àcid làctic (lactats) durant l’exercici físic i la seva concentració en sang, proporcionant informació sobre el metabolisme energètic en diferents càrregues de treball. Aquesta prova és útil per a conèixer la potència anaeròbica de l’esportista i així poder determinar les càrregues d’entrenament.
Diseño sin título(11)
Preparació de la prova

Instruccions

  • Abans de la prova, evita menjars copiosos.
  • Acudeix amb la teva roba i calçat esportiu habitual.
Diseño sin título(12)

Els especialistes que t'atendran a CreuBlanca

Un equip de professionals que cuiden de tu

https://creu-blanca.es/wp-content/uploads/default-especialista.svg
Cardiologia

Dra. López Torres, Beatriz

Núm. de col·legiat: 51773

Centres: Clínica CreuBlanca, Diagnosis Médica

https://creu-blanca.es/wp-content/uploads/em_Dr_LuisFernandoSeguraMartinez.jpg
Cardiologia

Dr. Segura Martínez, Luis Fernando

Núm. de col·legiat: 46806

Centres: Clínica CreuBlanca, Diagnosis Médica