Vés al contingut
Inicio | Proves diagnòstiques | Polisomnografia
Polisomnografia

En què consisteix?

Passaràs la nit en una habitació de la Clínica CreuBlanca. Després de preparar-te per a dormir, un dels tècnics col·locarà sensors o elèctrodes en el cuir cabellut, les temples, el pit i les cames amb un adhesiu suau, com a cola o cinta. Els sensors estan connectats mitjançant cables a una computadora que monitora les etapes i cicles del somni. Si bé és probable que no dormis tan bé com ho fas en la teva llar, però això generalment no afecta els resultats de la prova. No es requereix tota una nit de somni per a obtenir resultats exactes de la polisomnografia.

 

Després de la polisomnografia, es retiren els sensors i pots anar-te i reprendre les teves activitats habituals.

CASOS EN ELS QUALS ES RECOMANA

A qui va dirigida?

El metge pot recomanar una polisomnografia si sospita que tens:

  • Apnea del son o un altre trastorn respiratori relacionat amb el somni. En aquest trastorn, la respiració es deté i s’inicia repetidament durant el somni.
  • Síndrome de moviments periòdics de les cames. En aquest trastorn del son, les cames es flexionen i estenen involuntàriament durant el somni. A vegades, aquest trastorn està relacionat amb la síndrome de les cames inquietes.
  • Narcolèpsia. En aquest trastorn, experimentes una somnolència aclaparadora i atacs de somni sobtats durant el dia.
  • Trastorn de conducta del somni amb moviments oculars ràpids. Aquest trastorn del son consisteix a actuar físicament els somnis.
  • Conductes inusuals durant el somni. El metge pot realitzar aquest examen si realitzes activitats inusuals durant el somni, com caminar, moure’t molt o fer moviments rítmics.
  • Insomni crònic sense causa aparent. Si contínuament tens problemes per a agafar el son o romandre adormit, el metge pot recomanar una polisomnografia.
Diseño sin título (52)

Equip mèdic

Els especialistes que t'atendran a CreuBlanca

Un equip de professionals per cuidar de tu.