Vés al contingut
PET-TAC

En què consisteix?

Primer es realitza el TAC i després el PET. El TAC permet obtenir imatges de corts o seccions de tot el cos usant radiació X. Mentre que el PET permet avaluar l’activitat metabòlica de les cèl·lules presents en els òrgans i teixits del cos mitjançant l’administració de petites dosis de radiotraçadors radioactius. Posteriorment, un ordinador uneix les imatges perquè es puguin veure en tres dimensions i així tenir la major informació possible sobre el que es vol estudiar.

 

Abans de realitzar la prova et realitzarem un control de glucèmia (sucre en sang) i, a continuació, procedirem a l’administració del contrast endovenós. A partir d’aquest moment, has de romandre aproximadament una hora en repòs perquè el contrast es reparteixi per tot el cos de manera uniforme. Posteriorment, un tècnic radiòleg t’acomodarà en la llitera del PET-TAC per a la realització de la prova. Hauràs de romandre estiratge boca amunt amb el cap reposant sobre un coixí. A continuació, la llitera es desplaçarà fins que la zona a estudiar quedi en el centre de l’equip de PET-TAC.

1
CASOS EN ELS QUALS ES RECOMANA

A qui va dirigida?

A CreuBlanca realitzem diferents tipus de PET-TAC, entre els quals destaquen:

  • Oncològic. Diagnòstic precoç, estadificació i seguiment dels processos oncològics, principalment en tumors de diferents tipus (urològics, cardiològics, neurològics i pulmonars, entre altres).
  • Cardiològic. Visualitzar dos defectes atribuïbles a un infart de miocardi, avaluar l’afectació valvular i perivalvular en les endocarditis sobre vàlvula protètica, valorar l’afectació infecciosa en els dispositius intracardíacs (marcapassos, DAI, etc.), estudi de les vasculitis de grans gots i determinació de l’afectació sarcoidòtica en el múscul cardíac.
  • Neurològic. Diagnòstic precoç i diferencial de diferents malalties neurodegeneratives (demències i parkinsonismes atípics, Alzheimer, etc.).
2

ELS ESPECIALISTES QUE T'ATENDRAN A CREUBLANCA

Un equip de professionals per a cuidar de tu