Vés al contingut
Inicio | Proves diagnòstiques | PET TAC PSMA

Indicacions

El PET TAC PSMA està indicat per a:

  • La valoració de lextensió tumoral tant ganglionar com òssia.
  • La detecció de llocs de recurrència de càncer prostàtic en tumors ja tractats.
  • La localització intraprostàtica del tumor que podria complementar, en casos seleccionats, la ressonància magnètica i la biòpsia prostàtica per fusió.
e_endocrinologia_U1
Com es realitza?

Primer es fa el TAC i després el PET. El TAC permet obtenir imatges de talls o seccions de tot el cos usant radiació X. Mentre que el PET permet avaluar l’activitat metabòlica de les cèl·lules presents als òrgans i teixits del cos mitjançant l’administració de petites dosis de radiotraçadors radioactius. Posteriorment, un ordinador uneix les imatges perquè es puguin veure en tres dimensions i així tenir la major informació possible sobre allò que es vol estudiar.

 

Abans de realitzar la prova et farem un control de glucèmia (sucre a la sang) i, a continuació, procedirem a l’administració del contrast endovenós. A partir d’aquest moment, heu de romandre aproximadament una hora en repòs perquè el contrast es reparteixi per tot el cos de forma uniforme. Posteriorment, un tècnic radiòleg t’acomodarà a la llitera del PET-TAC per a la realització de la prova. Hauràs de romandre estirat de panxa enlaire amb el cap reposant sobre un coixí. Tot seguit, la llitera es desplaçarà fins que la zona a estudiar quedi al centre de l’equip de PET-TAC.

 

Patient visits doctor at the hospital. Concept of medical healthcare and doctor staff service.
Com preparar-te per la prova

Indicacions

  • Embaràs: Aquesta prova està contraindicada durant l’embaràs. Durant les 24 hores posteriors a la prova, has de romandre allunyat d’embarassades i nens, ja que el radiofàrmac administrat és radioactiu.
  • Dejuni: Has d’acudir a la prova amb un mínim de 6 hores de dejuni i beure aproximadament un litre d’aigua. Encara que es requereixi dejuni, els pacients amb patologies cròniques (insuficiència renal, hipertensió, diabetis, etc.) poden prendre la seva medicació habitual.
  • Administració de contrast: Abans de realitzar la prova et realitzarem un control de glucèmia (sucre en sang) i, a continuació, procedirem a l’administració del contrast endovenós. En general, fa falta una analítica realitzada en els últims 3 mesos per a comprovar que tinguin xifres correctes de creatinina abans de l’administració del mitjà de contrast iodat en pacients amb possibilitat d’insuficiència renal.
  • Lactància: Si et trobes en període de lactància, has d’interrompre-la durant les 24 hores següents. Has de rebutjar la llet materna.
  • Hidratació: Beu abundant aigua per a eliminar el contrast o radiofàrmac al més aviat possible.

ELS ESPECIALISTES QUE T'ATENDRAN A CREUBLANCA

Un equip de professionals per a cuidar de tu