Estudi Preoperatori
En què consisteix?
El procés preoperatori sol ser de caràcter obligatori, sobretot en les operacions o proves que requereixen anestèsia. Comença amb un interrogatori per a conèixer la història clínica del pacient i una avaluació física. Després, el metge determina quines són les proves més pertinents. La finalitat de les proves que se li realitzen al pacient en el preoperatori és determinar com reaccionarà aquest a l’anestèsia i a la intervenció quirúrgica en general.
Les proves habituals inclouen:
- Radiografia de tòrax. Aquesta prova es realitza, a més de per a conèixer si existeixen indicis d’infecció, per a comprovar que la tràquea es troba ben alineada.
- Anàlisi de sang i orina. Aquesta prova es realitza per a detectar si existeixen signes d’infecció, ja que això podria provocar infeccions no desitjades que causarien complicacions importants.
- Electrocardiograma. Aquesta prova permetrà a l’especialista i l’anestesista conèixer la salut cardiovascular del pacient.
Durant l'estudi preoperatori
Quina informació addicional s'obté?
El cirurgià i l’anestesiòleg requereixen obtenir informació sobre:
- Antecedents de malalties.
- Procediments quirúrgics realitzats amb anterioritat.
- Tractaments farmacològics actuals.
- Existència d’al·lèrgies a medicaments.
- Hàbits del pacient, per exemple, si és fumador.
Equip mèdic
Els especialistes que t'atendran a CreuBlanca
Un equip de professionals per cuidar de tu.
Articles relacionats
El blog de CreuBlanca
Trobaràs de la mà dels nostres professionals consells per a millorar la teva salut i informació sobre les últimes tecnologies aplicades en el sector mèdic sanitari.