Vés al contingut
Inicio | Proves diagnòstiques | Ecografia mamària amb punció
Com es realitza?

En què consisteix?

Existeixen dos tipus de punció o biòpsia mamària:

  • Biòpsia amb agulla fina o punció per aspiració amb agulla fina (PAAF)

El mèdic radiòleg utilitza una agulla molt prima, fins i tot més fina que la que s’utilitza per a realitzar anàlisi de sang. Aquesta va unida a una xeringa amb la qual s’extreu per aspiració una petita quantitat de teixit de l’àrea sospitosa. La punció es realitza guiada amb ecografia, ja que facilita el treball de l’especialista, permetent-li visualitzar en pantalla la direcció de l’agulla fins a arribar al punt precís on s’extreu la mostra. És una tècnica molesta, però el dolor es minimitza, ja que s’administra anestèsia local.

  • Biòpsia per punció amb agulla gruixuda (BAG)

El procediment és el mateix que l’utilitzat amb agulla fina, no obstant això, l’agulla que s’utilitza és més gran, ja que es requereix una mostra més completa del teixit de l’àrea sospitosa en forma de petits cilindres o nuclis. La punció també es realitza guiada amb ecografia per a adreçar l’agulla al lloc precís de la lesió. En concret, la biòpsia estereotàctica és una tècnica per punció amb agulla gruixuda que s’empra en el cas de presentar microcalcificacions en les mames (dipòsits de calci), no obstant això, en lloc d’utilitzar l’ecògraf com a guia visual, s’utilitza un aparell de raigs X.

FOTOS WEB(4)
Casos en els quals es recomana

A qui va dirigit?

La biòpsia per punció mamària es realitzen segons prescripció mèdica, sempre que la mamografia o l’ecografia mamària revelin l’existència d’una lesió sospitosa. El tipus de biòpsia a realitzar variarà en funció de diversos factors: la grandària, la ubicació i l’aspecte de l’àrea sospitosa en les imatges obtingudes mitjançant ecografia i mamografia, el nombre de zones anormals o dubtoses i els antecedents mèdics de la dona.

FOTOS WEB(5)

Equip mèdic

Els especialistes que t'atendran a CreuBlanca

Un equip de professionals per cuidar de tu.