ENEMA OPACO / PIELOGRAFIA
Instruccions i preparacions
Segueix les recomanacions del nostre equip mèdic per fer un enema opac o una pielografia
ENEMA OPACO / PIELOGRAFIA
Dieta prèvia
2 dies abans
Aliments permesos
- Llet i iogurt desnatats, mantega o margarina (en poca quantitat)
- Formatges frescos.
- Pa blanc o torrat.
- Galetes sense fibra.
- Carns i peixos blancs (a la planxa o bullits).
- Patates en puré o cuites.
- Pasta “italiana” o arròs (sense salsa).
- Sucs sense polpa (colats).
- Begudes sense gas.
- Cafè, te i infusions lleugeres.
- Ous.
- Brous filtrats.
- Codony, préssec en almívar, poma o pera cuita sense pell.
Aliments prohibits
- Productes integrals.
- Fruita, verdura, llegums, amanides.
- Carns grasses, embotits.
- Xocolata, pastissos, pastisseria industrial.
- Fruits secs.
- Aliments cuinats com salses.
- Estofats.
- Llet sencera.
- Begudes amb gas.
- Melmelada.
- Peix o marisc en salsa.
- Alcohol.
ENEMA OPACO / PIELOGRAFIA
Dia anterior a la prova
SI LI HAN DONAT CITA AL MATÍ:
DOSI 1 : 19 hores – ha de beure ½ litre de PLEINVUE®, un got cada 15-20 minuts. IMPORTANT: Després de l’últim got, heu de beure, com a mínim ½ LITRE DE LÍQUIDS CLARS (tes, infusions).
DOSI 2 : 22 hores – ha de beure ½ litre de PLEINVUE®, un got cada 15-20 minuts. IMPORTANT: Després de l’últim got, heu de beure, com a mínim ½ LITRE DE LÍQUIDS CLARS (tes, infusions).
SI LI HAN DONAT CITA A LA TARDA:
DIA ABANS DE LA PROVA – DOSI 1 : 20 hores- ha de beure ½ litre de PLEINVUE®, un got cada 15-20 minuts. IMPORTANT: Després del últim got, també heu de beure, com a mínim ½ LITRE DE LÍQUIDS CLARS (tes, infusions).
DIA DE LA PROVA – DOSI 2 : 9:30 hores- ha de beure ½ litre de PLEINVUE®, un got cada 15-20 minuts. IMPORTANT: Després del últim got , també heu de beure, com a mínim ½ LITRE DE LÍQUIDS CLARS (tes, infusions).
NO MENJAR RES DURANT LA PREPARACIÓ FINS DESPRÉS DE L´EXPLORACIÓ.
ENEMA OPACO / PIELOGRAFIA
El dia de la prova
- Haurà de venir en dejú de 4 hores de dejú (ni prendre ni sòlids ni líquids).
- Si es diabètic, comuniqui-ho al tècnic.