Dietètica i Nutrició

Dietètica i Nutrició

Home Especialitats Dietètica i Nutrició

Dietètica i Nutrició

Centers:

Reserva la teva cita online aquí

Fer dieta és molt més que perdre aquests quilos de més: és aprendre pautes d'alimentació saludable i millorar l'estil de vida.

A Creu Blanca et podem ajudar d'una forma seriosa i rigorosa, sense posar en perill la seva salut.

'image'

Posa't en mans de professionals per aconseguir sentir-se bé tant per fora com per dins.

Si vols posar-te en forma de cara a l'estiu, consulta amb el nostre equip de ** Dietètica i Nutrició **. Ells t'ajudaran a dissenyar les dietes més adequades a les teves necessitats. Et proposaran un pla nutricional que es pugui dur a llarg termini evitant el tan odiós efecte rebot.

Res de dietes hipocalòriques o dietes miracle que fan mal a la salut. El nostre equip de nutricionistes advoca per l'educació en l'alimentació, per la introducció de nous estils de vida saludables, per menjar variat i sa.

Hem de pensar que si volem aprimar hem de canviar els hàbits i encara que costi un esforç, s'ha de ser perseverant i saber que és bo per a nosaltres tant a curt com a llarg termini.

Els nostres especialistes t'ajudaran en el llarg camí i estaran amb tu controlant la teva salut en tot moment.

Recorda que aprimar no vol dir passar gana, sinó menjar bé. Nosaltres t'ajudem a fer-ho.

! [ 'Image'] (https://creu-blanca.es/uploads/efafab181dca801fc60468603527a718.jpg)

Nutrició per a esportistes

La nutrició esportiva és una branca de la nutrició humana que s'ha d'entendre amb l'objectiu d'establir uns patrons alimentaris equilibrats i adequats a les necessitats de l'esportista, la qual cosa no es relaciona metodològicament amb la nutrició de pacients que cursen alguna patologia ni amb la alimentació d'una persona sana. Es donen diferències evidents que fan que l'abordatge nutricional sigui diferent a l'aplicat a la població general.

Una d'aquestes diferències és la relació pes / talla i massa grassa / massa magra, cosa que provoca que les mesures aplicades hagin de ser més precises, ja que és imprescindible a l'hora d'avaluar i realitzar comparatives tant amb paràmetres ideals com amb si mateixos al llarg de el temps i sota intervenció nutricional i entrenaments específics.

A més, la nutrició esportiva ha estat reconeguda com a suport de l'entrenament i com a impulsora d'una recuperació més ràpida i correcta. Per tant, s'ha de prendre consciència d'una alimentació correcta com a condició imprescindible per poder realitzar un exercici físic en bones condicions, i conseqüentment, adquirir un rendiment òptim de l'esport.

Plantejament

El plantejament de la consulta de nutrició per a esportistes és oferir assessorament nutricional a diversos perfils:

 • A aquells joves esportistes que han de fer un canvi de constitució física.
 • A aquells esportistes que requereixen una supervisió de la seva alimentació i un programa pautat per a la millora del seu rendiment i salut.
 • A aquells esportistes que ja han adquirit la constitució física necessària per al seu esport i per al manteniment de la mateixa, amb un estat òptim de l'organisme o en el cas de necessitat d'un redireccionament o canvis en la intervenció nutricional.

[Reserva la teva cita online aquí] (https://portal.grupocruzblanca.es/)

! [ 'Image'] (https://creu-blanca.es/uploads/e756942fe67a830423f68f22f26e9f43.jpg)

Abordatge

L'abordatge de la consulta de nutrició per a esportistes consisteix de manera resumida en:

 • Avaluació nutricional de l'individu
 • Intervenció nutricional
 • Avaluació nutricional posterior i valoració dels canvis

Reserva la teva cita online aquí

'image'

Avaluació completa de l'estat nutricional de l'individu

Conèixer quina és la situació nutricional de l'esportista és essencial de cara a diverses intervencions tant nutricionals com d'entrenament.

Per dur a terme l'avaluació completa de l'estat nutricional de l'esportista es tindran en compte els següents paràmetres:

 • _Antropometría: _ avaluació de la composició corporal i situació fisiopatològica.
 • _Analítica recent: _ hematologia i bioquímica per conèixer l'estat metabòlic.
 • _Història clínica: _ valoració de deficiències específiques de nutrients i interacció entre malaltia vs. fàrmacs vs. nutrients.
 • _Informe psicosocial: _ avaluació de factors ambientals, socials, econòmics, educatius en convivència amb hàbits alimentaris.

Valoració i plantejament de la intervenció nutricional

De cara a una correcta valoració de la intervenció nutricional més adequada serà necessària una fitxa d'informació rellevant de l'esportista amb 2 punts a destacar:

 • _Entreno: _ tipus, categoria de l'esport, mesures antropomètriques, bàsiques tipificades.
 • _Objetivo de l'esportista: _ augmentar de pes, disminuir de pes, augmentar la massa muscular ...

Avaluació nutricional posterior

Després de la implantació de la dieta, es procedeix a el seguiment de l'estat nutricional de l'esportista amb diverses intervencions segons la necessitat:

 • Valoració de l'adaptació a el pla nutricional.
 • Valoració dels canvis en el pla nutricional.
 • Introducció de suplements nutricionals esportius.
 • Adaptació a noves situacions i canvi de cronograma.
 • Educació nutricional i recomanacions.
 • Control de canvis fisiològics, morfológic

Reserva la teva cita online aquí

Dietètica i Nutrició 0 Dietètica i Nutrició 1 Dietètica i Nutrició 2 Dietètica i Nutrició 3 Dietètica i Nutrició 4 Dietètica i Nutrició 5 Dietètica i Nutrició 6 Dietètica i Nutrició 7