Vés al contingut
Inicio | Blog | La importància de realitzar-se una Revisió mèdica després de superar el Covid-19

La importància de realitzar-se una Revisió mèdica després de superar el Covid-19

la-importancia-de-realizarse-un-chequeo-medico-tras-superar-el-covid-19-id-156
https://creu-blanca.es/wp-content/uploads/em_Dr_JordiRebullBoada.jpg
Jordi Rebull Boada
Chequeos médicos, Consulta de medicina general, Certificados médicos
12 oct. 2020
2 Min
La veu de l'expert

  • El Dr. Jordi Rebull, especialista en Medicina General, detalla les possibles seqüeles que afecten l’organisme després de superar la infecció.

  • Els pacients que han presentat símptomes suggestius de Covid-19 confinades a casa també són susceptibles de veure’s afectats a llarg termini per indicis de malalties agudes.

La infecció per Covid-19 ha provocat que milions de persones pateixin una sèrie de seqüeles que els impedeixen realitzar activitats quotidianes. Els símptomes més habituals, i possiblement de caràcter temporal, són “el cansament, la fatiga muscular, el dolor toràcic, així com trastorns de tipus psicològic en pacients que han passat llargues temporades ingressats en les UCI”, assegura el Doctor Rebull, especialista en Medicina General de Creu Blanca.


'image'


A més dels pacients que han sigut hospitalitzats per un quadre simptomàtic de Covid-19, les persones que han presentat símptomes suggestius del virus estant confinades a casa també són susceptibles de veure’s afectades per indicis de malalties agudes que poden perjudicar-los a llarg termini. Les principals complicacions s’atribueixen a l’aparell respiratori, cardíac i neurològic.


Davant la sospita d’haver presentat un quadre simptomàtic de Covid-19, és recomanable obtenir un diagnòstic dels òrgans que comprenen el sistema respiratori, cardiovascular i nerviós.


“Quan un pacient arriba a la consulta perquè ha presentat un quadre simptomàtic suggestiu del Covid-19 en forma de febre, tos seca, cansament, pèrdua d’olfacte i gust, cefalees, dolors articulars, diarrees, entre altres símptomes, és important revisar els principals òrgans afectats per la malaltia”, adverteix el Dr. Rebull.


Des de Creu Blanca i mitjançant la Revisió mèdica post Covid-19, és possible examinar els principals òrgans afectats pel virus, com ara pulmons, cor, cervell, renyons i intestins. “Amb l’objectiu de descartar afeccions que puguen tindre alguna repercussió després d’haver superat la infecció aguda”, afegeix Rebull.


'image'


Quan és el millor moment per a realitzar-se la revisió mèdica?


Aquesta revisió mèdica pot realitzar-se després de confirmar que el pacient és PCR negatiu i que la prova de serologia, també coneguda com a prova d’anticossos per a Covid-19, indica que el pacient presenta immunitat tardana.


A la primera visita, el facultatiu fa una anamnesi i una exploració física completa, en la qual s’inclou una analítica completa de sang i orina. Si el metge considera necessari les analítiques poden incloure les proves PCR o serologies.


La segona i consecutives visites se centren en “l’estudi d’òrgans o regions importants que són susceptibles de danys o seqüeles, com l’aparell respiratori o cardíac”, apunta Rebull. Per això, se sotmet al pacient a una sèrie de proves radiodiagnòstiques, entre les quals s’inclouen un TAC de tòrax, un electrocardiograma i un ecocardiograma.


Una vegada obtingut un diagnòstic de l’estat de salut del pacient, es procedeix al lliurament personalitzat de resultats i, si fóra necessari, un tractament simptomàtic.


La Revisió mèdica post Covid-19 suposa un avanç en el camp del diagnòstic clínic. L’última tecnologia en Diagnòstic per la Imatge permet dur a terme la detecció precoç d’afeccions que poden derivar en patologies cròniques.


Tags:

Medicina interna i general