Vés al contingut
Inicio | Blog | Com evitar les picades de mosquit?

Com evitar les picades de mosquit?

PORTADAS WEB (4)
31 jul. 2023
2 Min
Consells de salut
  • Coneixes un soroll més molest que el brunzit d’un mosquit en les caloroses nits d’estiu?

 

Si alguna vegada t’has sentit atrapat en una dansa interminable amb aquests petits i molestos intrusos, saps el frustrant que pot ser bregar amb les seves picades i els seus efectes posteriors. No obstant això, no tot està perdut, ja que existeixen estratègies efectives per a prevenir les picades de mosquit i gaudir plenament de la temporada estival.

En aquest article, et presentarem una sèrie de consells i recomanacions per a mantenir a aquests indesitjables insectes a ratlla, permetent-te viure un estiu tranquil i lliure de picades.

  • Tenir en compte la manera de vestir. Cobrir-nos, en la mesura que sigui possible, braços i cames quan arriba la nit. Els mosquits piquen durant la matinada i, concretament, es troben més actius dues hores abans del començar el dia i dues hores després del capvespre.

 

  • A l’hora de protegir-nos, utilitzar teixits lleugers de colors clars. Per contra, els tons foscos i brillants atreuen als mosquits.

 

  • Fugir d’olors intenses. Les colònies, perfums, sabons, aerosols i cremes corporals amb aromes dolces i florals actuen d’imant per a aquests insectes. Pel que substituirem les olors dolces per uns altres més cítrics o aromàtics durant els mesos de primavera i estiu.

 

  • Cuidar la higiene personal. Els mosquits detecten la suor i l’olor de peus. L’àcid làctic, l’àcid úric i els bacteris que es concentren en les zones de les axil·les, els dits i els turmells els inciten a picar-nos.

 

  • A casa, col·locar mosquiteres en finestres i portes. Sobretot a les habitacions, per a evitar que ens piquin mentre dormim.

 

  • Ventilar les habitacions. Mitjançant l’ús de ventilador o aire condicionat aconseguirem apartar-los de la nostra llar. Per a aconseguir una òptima ventilació de l’estada, hem de recordar-nos de tancar la porta i fer-ho amb suficient temps abans d’anar a dormir.

 

  • Apagar les llums. Si tenim calor i romanem amb les finestres obertes, intentarem deixar les llums apagades ja que els mosquits acudeixen a la llum.

 

  • Evitar bassals. Renovar amb freqüència els abeuradors d’animals domèstics. A més de buidar l’aigua de regadores, galledes, joguines, cendrers, plats dels tests, així com qualsevol altre recipient que botiga a acumular aigua.

 

  • Escapar de zones d’aigües estancades. Els pous, les basses o tolles són llocs on els mosquits acudeixen i formen els seus nius. En el cas que tinguem piscines, estanys, dipòsits i bidons d’aigua al nostre al voltant hem de cobrir-los amb lones, o bé tapar-los amb mosquiteres d’1 mm de malla.

 

  • Utilitzar repel·lent. Resulta essencial seguir la instruccions d’ús i, si és necessari, consultar amb un farmacèutic. Sense oblidar-nos de retirar-nos-ho amb aigua i sabó quan tornem a casa. Si ens exposem al sol, primer hem d’aplicar-nos la protecció solar i 20 minutos després el repel·lent.

Des de CreuBlanca entenem que la prevenció és sempre la millor aliada. Prendre mesures i seguir les recomanacions  dels especialistes és fonamental per a protegir la nostra salut i la de les persones del nostre entorn. A més, en el cas d’experimentar símptomes inusuals o reaccions anormals després d’una picada, és fonamental buscar atenció mèdica. Mai hem de subestimar les conseqüències d’una picada, ja que per a algunes persones, poden desencadenar reaccions adverses i al·lèrgies greus.