Vés al contingut
Inicio | Proves diagnòstiques | TAC pel diagnòstic de la gota

TAC pel diagnòstic de la gota

TAC pldiagnòstic de la gota

En què consisteix?

El TAC per al diagnòstic de la gota és una tècnica diagnòstica que empra raigs X per a crear imatges 3D amb gran nitidesa de l’interior de les articulacions afectades per l’acumulació de cristalls d’àcid úric, la qual cosa es coneix com la malaltia de la gota.

 

Aquest TAC integra la tecnologia Dual Energy, que, a diferència dels escàners habituals, permet diferenciar amb claredat les zones afectades per àcid úric i calci, els quals salin representats en imatges en 3D (una d’alta energia i una altra de baixa energia) i en colors diferents. A més, el Dual Energy permet als especialistes determinar si l’afectació gotosa és mono o poliarticular, la qual cosa afavoreix el seguiment precís de la patologia per a avaluar la seva eficàcia terapèutica.

Diseño sin título(24)
Casos en els quals es recomana

A qui va dirigida?

El TAC peldiagnòstic de la gota està indicat per a persones que presenten símptomes de dolor brusc, sensibilitat, enrogiment, punxades i augment de la temperatura en peus, dits, mans, turmell o genolls, entre altres articulacions.

 

No es recomana la prova TAC a dones embarassades. Si aquest és el seu cas, consulta amb el teu metge abans de la realització de la prova.

gfghh

Equip mèdic

Els especialistes que t'atendran a CreuBlanca

Un equip de professionals per cuidar de tu.