Vés al contingut
Inicio | Proves diagnòstiques | TAC coronari
TAC coronari

En què consisteix?

El TAC coronari és una prova diagnòstica que permet visualitzar les artèries coronàries de forma no invasiva i detectar o no la seva afectació per un procés d’ateroesclerosi coronària. El pacient rep una injecció de contrast en una vena perifèrica (al braç), sense necessitat d’introduir catèters en l’organisme, com sí que ocorre en la coronariografia convencional.

 

Aquesta tècnica es caracteritza per la ràpida adquisició d’imatges d’alta resolució del cor, obtenint una anàlisi detallada de les lesions coronàries, del grau de calcificació de les mateixes i l’estat del bypass o stent cardíac en pacients als quals se’ls ha realitzat prèviament cirurgia cardíaca coronària.

¿A qui va dirigida?

Casos en els que es recomana

El TAC coronari ha demostrat ser una eina molt útil en el cribratge de la malaltia coronària i, especialment, en pacients amb clínica inespecífica de dolor toràcic.

 

Els factors que determinen a una persona la necessitat de realitzar-se un cribratge o *TAC coronari depenen dels seus antecedents familiars i personals, com ara l’edat, la història d’angina de pit o infart en antecessors directes, els hàbits fisiològics i tòxics (tabaquisme), els valors de tensió arterial i el perfil analític (colesterol).

3

Equip mèdic

Els especialistes que t'atendran a CreuBlanca

Un equip de professionals per cuidar de tu.