Vés al contingut
Inicio | Proves diagnòstiques | Score Càlcic
Score càlcic

En què consisteix?

El Score Càlcic es realitza mitjançant una Tomografia computada, també coneguda com a TAC multidetector, que permet quantificar la presència de calci a l’interior de les artèries coronàries, determinant la ubicació i extensió de la calcificació arterial. Com més alta sigui la puntuació de calci coronari, major serà la quantitat de placa que es troba en la paret arterial i el risc de patir un atac cardíac.

Casos en els que es recomana

¿A qui va dirigida?

Aquesta prova es realitza particularment a pacients que presenten factors de risc cardiovascular, com ara la hipertensió arterial, la diabetis, la dislipèmia, el tabaquisme i l’antecedent familiar de cardiopatia isquèmica.

1
Instruccions

Com has de preparar-te?

El nostre equip mèdic t’acompanyarà a la sala on es troba el TAC i t’acomodarà en una llitera. A continuació, et col·locarem uns elèctrodes per a monitorar el cor i t’introduirem a l’interior de l’escàner i mitjançant un sofisticat sistema d’imatge multidetector avaluarem la presència de calci en les artèries coronàries.

 

És una prova senzilla, no invasiva, ràpida, indolora, en la qual no s’utilitza contrast i emet una dosi baixa de radiació. La dosi de radiació d’aquesta prova és comparable a la radiació emprada en una prova tan comuna com la mamografia.

Diseño sin título(18)

Els nostres professionals

Un equip de professionals que cuiden de tu

https://creu-blanca.es/wp-content/uploads/WEB_LARISA_FOTOS-DRES.png
Radiologia

Dra. Tcholakian , Larisa

Núm. de col·legiat: 60888

Centres: Clínica CreuBlanca, Diagnosis Médica