Vés al contingut
Inicio | Proves diagnòstiques | PET TAC Cranial amiloide
PET TAC Cranial Amiloide

En què consisteix?

El PET TAC cranial amiloide serveix per a mesurar l’acumulació de la proteïna beta amiloide en el cervell.

 

A més, també permet detectar la deterioració secundària associada a una possible malaltia neurodegenerativa com l’Alzheimer

 

PORTADAS WEB(15)
PET TAC Cranial Amiloide

Com es realitza?

Primer es fa el TAC i després el PET. El TAC permet obtenir imatges de talls o seccions de tot el cos usant radiació X. Mentre que el PET permet avaluar l’activitat metabòlica de les cèl·lules presents als òrgans i teixits del cos mitjançant l’administració de petites dosis de radiofàrmacs, 18F-Flutemetamol o 18F-Florbetaben, que permeten detectar les àrees cerebrals que presenten una acumulació més gran de plaques amiloides.. Posteriorment, un ordinador uneix les imatges perquè es puguin veure en tres dimensions i així tenir la major informació possible sobre allò que es vol estudiar.

 

Abans de realitzar la prova et farem un control de glucèmia (sucre a la sang) i, a continuació, procedirem a l’administració del contrast endovenós. A partir d’aquest moment, heu de romandre aproximadament una hora en repòs perquè el contrast es reparteixi per tot el cos de forma uniforme. Posteriorment, un tècnic radiòleg t’acomodarà a la llitera del PET-TAC per a la realització de la prova. Hauràs de romandre estirat panxa enlaire amb el cap reposant sobre un coixí. Tot seguit, la llitera es desplaçarà fins que la zona a estudiar quedi al centre de l’equip de PET-TAC.

SONY DSC

Equip mèdic

Els especialistes que t'atendran a CreuBlanca

Un equip de professionals per cuidar de tu.