Noticias y Actualidad

Home Notícies CreuBlanca Prevenir l'Alzheimer: el Dr. González de Echávarri ens dóna les claus per a reduir el risc de patir-lo

Prevenir l'Alzheimer: el Dr. González de Echávarri ens dóna les claus per a reduir el risc de patir-lo

Dimecres, 25 Agost, 2021 Comentarios

  • Segons la Societat Espanyola de Neurologia, cada any es diagnostiquen a Espanya 400.000 nous casos, i la xifra d'afectats per aquest tipus de demència ascendeix als 800.000.

El Dr. José María González de Echávarri, neuròleg de CreuBlanca, ens explica quines mesures es duen a terme des de la Unitat de de Memòria i Neuroprevenció per al diagnòstic precoç i el tractament de l'Alzheimer, una malaltia que comença a desenvolupar-se fins a 20 anys abans que el pacient present els primers símptomes.


Davant d'aquesta situació, com preveus el futur pel que fa a aquesta malaltia tan coneguda i a la vegada tan desconeguda?


Les dades de l'Alzheimer són realment alarmants i s'espera que en els propers anys aquestes xifres augmentin exponencialment a causa de l'envelliment de la població. És per això que en la nostra Unitat de Memòria i Neuroprevención ens dediquem a ajudar a persones que tenen símptomes de manca de memòria com a d'altres que no en tenen però presenten antecedents o simplement volen prevenir la malaltia en un futur.


Llavors, realment en la vostra Unitat podeu prevenir l'Alzheimer?


Bé és cert que no podem prevenir al 100% l'Alzheimer (com qualsevol altra malaltia) però podem aplicar mesures que han demostrat reduir el risc de patir-la, així com de reduir la velocitat de la seva progressió.


Una bona notícia és que sabem que controlar la diabetis, la hipertensió arterial, l'obesitat, el tabaquisme, el sedentarisme, la depressió, la inactivitat cognitiva i l'aïllament social, entre d'altres, podrien potencialment prevenir entre 1 i 3 milions de casos d'Alzheimer al món.


És veritat que podeu preveure si una persona sense signes previs té la possibilitat de patir Alzheimer en un futur?


Avui dia s'estan desenvolupant marcadors que ens permeten un diagnòstic precoç de la malaltia, que pot començar a desenvolupar-se fins a 20 anys abans que el pacient presenti els primers símptomes. No obstant això, l'aplicació d'aquests marcadors es limita als pacients amb lleus símptomes cognitius.


Quines persones aconselles que vinguin a la Unitat de Memòria i Neuroprevención?


Recomanem que vinguin a revisar-se persones amb problemes de memòria, com ara oblits, distraccions, no recordar converses, desorientació, pèrdua d'objectes, canvis de conducta, etc. D'altra banda, també s'haurien de revisar aquells pacients que presentin antecedents familiars de demència, ictus o cardiovasculars. A més és aconsellable per a totes les persones que, tot i que sense signes previs, vulguin millorar la seva salut de manera global i reduir el risc de patir futures patologies.


Moltes gràcies Doctor González de Echávarri!Comenta esta noticia