Noticias y Actualidad

Home Notícies CreuBlanca Nou estudi científic sobre la síndrome aerotòxic

Nou estudi científic sobre la síndrome aerotòxic

Dilluns, 22 Març, 2021 Comentarios

El Dr. Jordi Roig, pneumòleg de Clínica CreuBlanca Barcelona, conjuntament amb els doctors Christian Domingo, Jonathan Burdon y Susan Michaelis, han estudiat i publicat a la revista LUNG, un estudi científic sobre el síndrome aerotòxic.

La base de l'estudi s'ha centrat en malalties pulmonars induïdes per irritants inhalats.

Resum de l'estudi

  • Propòsit: Sèrie de casos sobre les característiques respiratòries de la síndrome aerotóxico (SA). El terme AS ha estat encunyat per descriure la espectre de manifestacions clíniques després d'esdeveniments de fum d'avions. Entre aquestes manifestacions, neurològiques i respiratòries els símptomes són les queixes més freqüents.
  • Mètodes: Es presenten tres casos d'EA amb característiques respiratòries rellevants.
  • Resultats: La tos i la falta d'aire durant un temps de 6 a 12 mesos van ser els símptomes predominants en els dos primers casos. El primer cas també va desenvolupar símptomes neurològics que van afectar el seu sistema nerviós central. En el tercer cas, el pacient es va queixar de nou anys sobre una tos insuportable provocada per olors, olors i una varietat de irritants interiors i exteriors, entre d'altres símptomes de sensibilitat química múltiple. En els tres casos, els símptomes respiratoris es van resoldre després de el tractament adequat.
  • Conclusió: El nostre informe té com a objectiu conscienciar sobre la MA i demana accions per millorar el tractament dels pacients que pateixen aquesta síndrome.

Llegeix l'article complet al següent enllaç: https://link.springer.com/article/10.1007/s00408-021-00431-z


Comenta esta noticia