Vés al contingut
Inicio | Blog | Preguntes sobre el Càncer de Còlon

Preguntes sobre el Càncer de Còlon

PORTADAS WEB(16)
https://creu-blanca.es/wp-content/uploads/em_Dr_JosepJustTimoneda.jpg
Josep Just Timoneda
Consultes de digestiu, ecografies abdominals, colonoscòpia convencional, gastroscòpies
16 febr. 2023
1 Min
La veu de l'expert

El càncer de còlon és el tumor més diagnosticat en homes i dones a Espanya, però també un dels més curables. Segons la Fundació Espanyola de l’Aparell Digestiu (FEAD), fins al 90% dels tumors colorectals es tracten per complet si es detecten en fases primerenques de la malaltia.

Aquest tipus de tumor afecta l’intestí gros, també denominat còlon, i sorgeix quan les cèl·lules sanes que ho recobreixen desenvolupen canvis (mutacions) en el seu ADN. Aquesta patologia sol començar amb l’aparició de pòlips o tumors benignes que, si es detecten a temps, poden eliminar-se de manera immediata, reduint així el risc de desenvolupar un càncer.

La importància del diagnòstic precoç i l’adopció d’hàbits de vida saludables és clau per a prevenir aquesta patologia. Quines proves existeixen?, a quina edat començar a revisar-se?, si he tingut càncer de còlon, els meus fills han de fer-se una colonoscòpia? El Dr. Josep Just, especialista en digestologia de CreuBlanca, respon en l’últim Instagram Live a preguntes freqüents sobre el càncer colorectal. T’ho vas perdre? Pots tornar a veure-ho aquí!