Vés al contingut
Inicio | Blog | IX Focus Imatge Cardíaca

IX Focus Imatge Cardíaca

SONY DSC
11 abr. 2016
1 Min
CreuBlanca

Noves tècniques de diagnòstic per predir el risc d’infart

Cardiòlegs i radiòlegs reunits a la Clínica Creu Blanca van debatre i van presentar casos clínics per presentar la gran aportació que signifiquen el TAC i la RMN cardíaques pel diagnòstic, detecció precoç i prevenció de patologies cardíaques d’alt risc. L’edició d’aquest any s’ha centrat concretament a l’estudi dels pacients amb Insuficiència Cardíaca.

Una de les novetats que es van presentar, mitjançant casos clínics, és una nova modalitat de la CRM, el T1 Mapping, que consisteix en caracteritzar la composició tissular del miocardi i determinar el grau de fibrosis com indicador del desenvolupament d’una disfunció ventricular progressiva”, apunta el Dr. Pons.

Per la seva part, la precisió del TAC permet composar, amb imatges de molt alta resolució, adquirides en pocs segons, un mapa tridimensional detallat del cor i vasos que, segons el cardiòleg i Cap de la Unitat d’Imatge Cardíaca del grup Creu Blanca, Dr. Guillem Pons, “ens permet obtenir una imatge absolutament nítida de l’anatomia coronària”. Donat que la majoria de casos d’insuficiència cardíaca s’originen a partir d’una malaltia arterial coronària, el TAC Cardíac adquireix un valor especial en aquests pacient, sent factible avui en dia substituir-lo en lloc de tècniques invasives, com el cateterisme coronari.

Tags:

Diagnòstic per la Imatge
Imatge cardíaca