Vés al contingut
Inicio | Blog | Dr. Franco: “M’agradaria optimitzar les eines i el potencial humà del qual disposem per a projectar-nos de manera positiva cap a l’exterior”

Dr. Franco: “M’agradaria optimitzar les eines i el potencial humà del qual disposem per a projectar-nos de manera positiva cap a l’exterior”

dr-franco-me-gustaria-optimizar-las-herramientas-y-el-potencial-humano-del-que-disponemos-para-proyectarnos-de-forma-positiva-hacia-el-exterior-id-185
https://creu-blanca.es/wp-content/uploads/WEB_FRANCO_FOTOS-DRES.png
Francisco Franco Díaz
Consultas medicina general, Certificados médicos, Chequeos médicos
15 juny 2021
3 Min
CreuBlanca

El Dr. Franco, nomenat nou director mèdic de CreuBlanca, desgrana en aquesta entrevista com afronta aquesta nova etapa professional i quins objectius es planteja des d’aquesta responsabilitat a curt, mitjà i llarg termini.


Metge internista amb més de 37 anys d’experiència, aprofundeix sobre els canvis que s’han introduït a CreuBlanca en els últims anys i els reptes als quals ha de fer front per seguir posicionant-se com un centre de referència.


'image'


En primer lloc, fem un breu repàs de la teva trajectòria professional.


Em vaig llicenciar en Medicina i Cirurgia al Campus Clínic de la Universitat de Barcelona, que vaig complementar posteriorment amb postgraus d’Hipertensió Arterial, Geriatria i Urgències. Després de finalitzar el meu període formatiu, l’any 1984, em vaig incorporar a CreuBlanca en qualitat de metge d’urgències i posteriorment com a metge internista fins a dia d’avui.


Part de la meva carrera en CreuBlanca l’he compaginat amb activitats en altres centres. De 1985 fins al 2000, vaig estar a la Clínica Pujol i Brull com a metge internista i posteriorment em vaig incorporar a l’Hospital de Barcelona en el Servei d’Urgències Domiciliàries.


Fa 37 anys que formo part de CreuBlanca. Des d’octubre de 2020 compagino la meva activitat com a director mèdic amb les consultes mèdiques a Clínica CreuBlanca de Sarrià. A més, estic cursant un Màster en Direcció Mèdica a la Universitat CEU Cardenal Herrera.


Què esperes d’aquesta nova experiència com a director mèdic?


Com bé dius, és una nova experiència. Fins al moment, la meva única preocupació eren els meus pacients. Ara, però, he de tenir en compte molts altres aspectes, com ara gestionar a l’equip de metges, les tasques directives dins de CreuBlanca i les reunions i visites amb tercers. Treball diàriament per estar al nivell que s’espera de mi i que jo mateix em exigeixo.


Com has viscut aquests primers mesos?


Certament han estat uns mesos molt tensos, sobretot els dos primers, ja que acabàvem de sortir del primer pic de la pandèmia. Tot i això, la Direcció, juntament amb el personal d’administració, m’han ajudat molt i acompanyat en aquest procés.


Vaig tenir clar des del principi que el camí no seria fàcil, però que amb esforç i dedicació aconseguiria millorar la situació de la qual sortíem, en concret, dels ànims a meitat d’una dura pandèmia.


De les primeres coses que em vaig adonar és que aquesta nova posició em permet ajudar a cobrir les necessitats dels metges, alhora que gaudir d’un creixement personal i professional.


Quins són els principals objectius que et planteges a curt termini?


El principal objectiu i el més immediat és millorar la comunicació entre els metges i els diferents departaments. Des del punt de vista interpersonal, em considero una persona a qui li agrada parlar, relacionar-se, generar connexions amb els altres, i sobretot escoltar activament, la qual cosa afavoreix a crear sinèrgies positives.


A més, considero important seguir dotant als nostres centres mèdics dels millors especialistes, ja que tot això repercuteix de forma positiva en el servei que reben els nostres pacients.


I a llarg termini, quin és el major repte a què s’enfronta el nostre grup sanitari?


En primer lloc, la consolidació del nostre nivell assistencial en tots els àmbits: mèdic, diagnòstic i quirúrgic. Tot això permet a CreuBlanca seguir afermant-se com un centre mèdic de referència.

D’altra banda, a llarg termini m’agradaria optimitzar les eines i el potencial humà de què disposem per projectar-nos de manera positiva cap a l’exterior, és a dir, oferint als nostres pacients una experiència satisfactòria i un servei de qualitat.


Sota el teu punt de vista, quins canvis han arribat per quedar-se i permetre a CreuBlanca seguir evolucionant?


Desconec que hagués passat si la pandèmia per Covid no hagués existit, però puc afirmar que aquesta situació excepcional ha permès que ens mantinguem més units, formem equips de treball molt compactes, relacionant-nos i fins i tot coneixent-nos millor entre tots. La qual cosa ha facilitat molt l’activitat i millorat l’eficàcia.


Així mateix, l’arribada de noves tecnologies és important i ha permès que ens posicionem com a centre de diagnòstic de referència a nivell estatal.


Quins aspectes creus que pots aportar a la família de CreuBlanca?


En poques paraules, crec que puc aportar estabilitat, perquè la nostra gran orquestra i els grans músics que la conformen soni bé.


Moltes gràcies Dr. Franco!