Vés al contingut
Inicio | Blog | Dr. Francisco Porta: “A la meva família sempre he estat i continuo estant envoltat de metges”

Dr. Francisco Porta: “A la meva família sempre he estat i continuo estant envoltat de metges”

dr-francisco-porta-34-en-mi-familia-siempre-he-estado-y-sigo-estando-rodeado-de-medicos-34-id-118
26 febr. 2020
2 Min
La veu de l'expert

Francisco Porta Biosca, responsable de la unitat de Medicina Nuclear de Creu Blanca

El Dr. Francisco Porta és llicenciat en Medicina i *Cirurgia per la Universitat Central de Barcelona (Hospital Clínic). Està feliçment casat i té 2 fills. Li agraden els esports, el cinema i el teatre. En l’actualitat, col·labora en l’unitat de Medicina Nuclear de Creu Blanca com a responsable d’aquesta, i durant molts anys ho ha compaginat amb el servei de Medicina Nuclear de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron com a metge adjunt.

També ha estat President de la Societat Catalana de Medicina Nuclear, tutor de residents del servei de Medicina Nuclear de Vall d’Hebron durant més de 20 anys i professor de Radiologia i Medicina Física en la Facultat de Medicina de la Universitat Autònoma de Barcelona, també per més de dues dècades.

'image'

Per què va triar dedicar-se a la medicina?

La veritat és que no recordo que hagués de pensar-m’ho molt ja que a la meva família sempre he estat i continuo estant envoltat de metges : avi, pare, germà, tots eren mèdics.

Quina és la seva especialitat i per què la va triar?

La decisió de dedicar-me a la Medicina Nuclear va ser durant el servei militar. Em van destinar al servei de Medicina Nuclear de l’Hospital Militar Gómez Ulla. La medicina nuclear en aquells dies era una gran desconeguda. Puc dir que gairebé estava començant a desenvolupar-se. Per a mi va ser un descobriment i vaig decidir incorporar-la a la meva vida professional.

La seva principal virtut? I el seu principal defecte?

És difícil que un mateix sàpiga definir-se i assenyalar els seus defectes i virtuts. Podríem apuntar com a virtuts la constància, l’intent de fer equip i crear una harmonia amb tots els professionals amb els quals he col·laborat i, com a defecte, el ser pesadament meticulós.

'image'

Què valora dels professionals que treballen al seu costat?

La predisposició al treball, a incorporar nous coneixements i que sàpiguen harmonitzar els seus coneixements científics amb els valors humans i, sobretot, no perdent de vista un tracte personal adequat amb els pacients.

Com definiria Creu Blanca i quins valors la definirien?

Les seves contínues ganes de créixer, d’incorporar noves tecnologies, de comptar amb els millors professionals de cada especialitat, sense perdre de vista l’harmonització de tot això amb un tracte personal i familiar.

És un autèntic plaer per a nosaltres treballar amb el Dr. Francisco Porta a Creu Blanca !

Tags:

Diagnòstic per la Imatge
Medicina Nuclear