Vés al contingut
Inicio | Blog | Dr. Ballester: “A més de formar-te a nivell personal, a poc a poc t’adones de la importància de formar i ensenyar als altres”

Dr. Ballester: “A més de formar-te a nivell personal, a poc a poc t’adones de la importància de formar i ensenyar als altres”

dr-ballester-ademas-de-formarte-a-nivel-personal-poco-a-poco-te-das-cuenta-de-la-importancia-de-formar-y-ensenar-a-los-demas-id-139
https://creu-blanca.es/wp-content/uploads/WEB_BALLESTER_FOTOS-DRES.png
Manel Ballester Alomar
Responsable de la Unidad de Traumatología y Cirugía Ortopédica, visitas y cirugías
09 juny 2020
4 Min
La veu de l'expert

Manel Ballester és coordinador de Traumatologia i Medicina Esportiva a Clínica Creu Blanca i responsable del servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia a l’Hospital de Mataró.


El Dr. Manel Ballester és llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat Autònoma de Barcelona. Format als Estats Units i Suïssa, és metge especialista en Traumatologia i Cirurgia Ortopèdica, amb experiència en lesions i cirurgia dempeus i turmell, traumatologia esportiva i artroscòpia de genoll i esquena. A més, ha ampliat els seus estudis de medicina amb un Executive Màster en Direcció d’Organitzacions Sanitàries a ESADE, i un altre en Gestió Hospitalària per la UOC.

Disposat a compartir i rebre nous coneixements, sempre ha apostat per impulsar cursos, tallers i xerrades per a fomentar la importància d’una contínua formació entre els professionals sanitaris.


'image'


Quan vas tenir clar que volies dedicar-te a la medicina?


Vinc d’una família de metges, tant per part paterna com materna. Pel que des de petit vaig tenir una gran influència de l’àmbit mèdic. A les sobretaules familiars sempre es parlava de medicina, malalties, tractaments i diagnòstics. Tot això, vulguis o no, t’acaba influint, en aquest cas de manera positiva.

Des de ben jove vaig tenir l’oportunitat d’ajudar i estar implicat a Creu Blanca, la qual cosa em va permetre descobrir que volia ser metge.


Què et va motivar a especialitzar-te en Traumatologia i Cirurgia Ortopèdica?


Durant la carrera de medicina em van sorgir dubtes sobre quina especialitat triar. En els sis anys que dura la carrera vas veient pinzellades, encara que sense portar a la pràctica totes les especialitats.

En l’últim any d’universitat arriba el moment de decidir en què vols especialitzar-te. En el meu cas, vaig poder realitzar unes pràctiques que em van permetre entrar en contacte directe amb la traumatologia. Una especialitat mèdica amb la qual em vaig sentir còmode des del primer moment, pel fet de ser més pràctica i molt manual.

Encara que a la meva família no hi havia cap traumatòleg, no em penedeixo d’haver triada aquesta especialitat. I, a la llarga, t’adones que totes les branques de la medicina tenen una cosa interessant que aportar-nos.


Què et va animar a continuar formant-te i especialitzar-te?


Primer et formes com a metge, un període que et permet estudiar i observar com funcionen totes les coses que succeeixen al teu voltant. Després et centres en una especialitat, per a continuar aprenent. Una vegada finalitzada, arriba el punt en el qual t’adones que necessites continuar formant-te, perquè el coneixement i la formació en la medicina és infinit.


Per què vas decidir estudiar als Estats Units i Suïssa?


A més d’estar atents al que ens passa dia rere dia en el nostre treball, crec que un dels aspectes més importants d’aquesta professió és obrir la ment cap a altres llocs, que són més grans o fan coses diferents. Arran de fer aquesta reflexió, vaig decidir viatjar als Estats Units i visitar centres mèdics de referència en cirurgia i tractament de lesions de peu i turmell.


'image'


Quines responsabilitats tens com a coordinador de Traumatologia i l’Àrea Quirúrgica de Creu Blanca?


En un inici vaig començar coordinant petites àrees i petits grups d’especialistes. El fet d’anar ampliant a poc a poc les meves responsabilitats m’ha permès adonar-me de la importància d’estar ben organitzats per a oferir el millor servei en diagnòstic i tractament als pacients.

Actualment coordino la Unitat de Traumatologia i l’Àrea Quirúrgica de Creu Blanca, que la conformem un grup gran d’especialistes i toquem diferents àrees. Una bona coordinació ens permet arribar a objectius i, no menys important, potenciar a persones a les quals els apassiona aquesta especialitat. Mitjançant l’organització poden desenvolupar les seves tasques el millor possible.


Sabem que sovint realitzes activitats formatives mitjançant cursos, tallers i conferències. Què et porta a impulsar aquesta línia de formació?


Una part important de la nostra professió és la formació. En el meu cas, any rere any he estat formant-me, com molts altres metges i professionals sanitaris. Més enllà de formar-te a nivell personal, a poc a poc t’adones de la importància de formar i ensenyar als altres. Sempre m’he interessat per impulsar cursos i xerrades, entre altres iniciatives, dins de Creu Blanca i a l’Àrea de Traumatologia.

Tot això comporta esforç i organització. Però crec que val la pena seguir en aquesta línia formativa, ja que sempre aconseguim aprendre alguna cosa i així millorar com a persones i com a professionals.


Moltes gràcies, Dr. Ballester!

Tags:

Traumatologia i Cirurgia Ortopèdica