Vés al contingut
Inicio | Blog | 25 comptes de xarxes socials per a entretenir-nos durant la quarantena

25 comptes de xarxes socials per a entretenir-nos durant la quarantena

25-cuentas-de-redes-sociales-para-entretenernos-durante-la-cuarentena-id-99
25 març 2020
8 Min
CreuBlanca

Aquests dies toca quedar-nos a casa, però això no ha de ser sinònim d’avorriment. Un diluvi d’iniciatives inunden les xarxes socials per alegrar-nos la vida, pren nota!

Ara més que mai hem d’evitar que la nostra ment també entre en quarantena. La sensació de tancament o el fet de sentir-nos avorrits pot danyar la nostra salut mental, donant lloc a episodis d’estrès, irritabilitat i fins i tot falta de concentració. D’aquí que insistim en l’important que és ocupar el nostre temps amb activitats que ens convidin a aclarir la ment i, alhora, ens ajudin a exercitar-la.

Les xarxes socials vs la quarantena

Les xarxes socials mostren la cara més amable i solidària per amenitzar la nostra quarantena. Darrere de perfils d’Instagram, YouTube, Twitter, Facebook, WhatsApp i LinkedIn són moltes les persones que estan duent a terme milers d’iniciatives per fer-nos riure i oferir-nos noves formes d’entreteniment per mantenir cos i ment actius.

Mai abans ens havíem enfrontat a una situació com aquesta, en la que la nostra vida transcorre en un únic espai, amb les mateixes persones i esperant tornar a la normalitat el més aviat possible. Encara que per ara tots ja hem interioritzat el missatge #YoMeQuedoEnCasa.

25 comptes de xarxes socials per a entretenir-nos durant la quarantena

Les xarxes socials ens permetran seguir connectats de forma gratuïta amb el que passa a l’exterior i, també i no menys important, amb nosaltres mateixos. I a sobre gratis! Concerts, lectures, receptes, obres de teatre, videotrucades grupals, teletreball, ordre a casa …

Per fer més suportable el confinament us presentem un llistat de comptes de xarxes socials que ens ajudaran a saber què fer durant la quarantena.

Les 25 comptes de xarxes socials que has de conèixer

Anirem una a una perquè no et perdis cap detall!

Instagram:

L’oferta més àmplia d’oci i entreteniment gratuït i en directe, sens dubte la trobem a la xarxa social d’Instagram.

1. @yoencasita

Utilitza el hashtag de #yomequedoencasa per divulgar tots els seus continguts. Ens aporten idees de tot el que podem fer mentre som a casa. El projecte és de @coolturize. També disposen d’un compte en anglès @stayathomepls. Ells són els que publiquen totes aquestes frases que ens alegren una mica els dies, amb consells i fets graciosos actuals.

2. @mariekondo

¿Adores l’ordre? T’agradaria saber més sobre el Feng Shui ara que tens temps? Aquest és el teu compte a seguir. Marie Kondo ens ajuda a optimitzar l’espai, aconseguir una vida més organitzada i mantenir hàbits eficients.

3. @blackiebooks

Amants de la lectura, aquesta és la vostra compte! Trobareu ressenyes de llibres, escriptors en directe, contacontes per nens i moltes recomanacions! A més posen a la nostra disposició llibres gratis per poder descarregar-nos. Finalment, estan posant en marxa una iniciativa anomenada CASA BLACKIE, que ens manté intrigats!!

4. @yomequedoencasafestival

Mitjançant el hashtag #YoMeQuedoEnCasaFestival van ser els primers a aparèixer amb el seu festival de concerts on van participar molts famosos com Bely Basar-te, Vanesa Martín, Rozalén, Carlos Sadness o Mr Kilombo entre molts (moltíssims!). El seu lema: “Des de casa dels teus artistes preferits directament a la teva”. A què esperes per buscar si els teus artistes preferits toquen?

5. @CuarentenaFest

Festival de música en streaming en temps difícils. De moment, podrem gaudir de les seves actuacions, del 16 al 27 de març.

6. @museoprado

Des d’aquest compte oficial del Museu del Prado, podrem visitar el museu mitjançant vídeos en directe de dilluns a divendres de 9.50 a 10 am. Totes les obres del Museu del Prado són comentades en directe. A què és una meravella?

Per estar a l’última en informació:

7. @gob_esp

Pàgina oficial del Govern.

8. @salut_cat

Departament de salut de Catalunya. Trobarem informació actualitzada de tot el que passa a Catalunya.

9. @sanidadgob

Departament de salut d’Espanya. Des d’aquest compte estiguem al dia de tot el que passa a Espanya respecte a la sanitat.

YouTube:

Els nostres ‘YouTubers’ no anaven a ser menys. Han preparat vídeos per a tots els gustos i tipus d’activitats que se’ns poden ocórrer, tots ells per ajudar-nos a desconnectar de la sensació de confinament:

10. Alimmenta

La creadora d’aquest canal de YouTube, la diestista Adriana Oroz, ens recorda que la importància de mantenir uns hàbits d’alimentació saludables. En els seus vídeos ens ensenya a alimentar-nos millor durant la pandèmia, a com fer una compra saludable per a aquests dies, entre altres recomanacions relacionades amb la salut.

11. Cantaokey

Diuen que “cantando se arreglan cielito lindo los corazones”. En Cantaokey.com trobarem vídeos de Youtube amb la seva lletra perquè cantem els temes dels artistes que més ens agraden. Compte amb la idea d’aconseguir animar a tot el veïnat!

12. EmprendeAprendiendo

El youtuber Euge Oller ens dóna els millors consells per augmentar la nostra productivitat i comunicació a través del teletreball.

13. BeHakuna

Podem connectar i seguir reunint-nos per seguir la Missa diària o Hora Santa. Què millor moment que aquest per a pregar per tots i tots junts.

14. Bemyguestwithdenise

A tots se’ns ha passat pel cap que ja va sent hora d’ordenar alguns racons de la nostra llar. Denise Cooper ens ensenya al seu canal a organitzar millor la nostra nevera, la nostra habitació, redecorar el nostre saló, entre molts altres racons als que en el dia a dia no parem atenció i que realment importen.

Twitter:

A part de les infinites comptes on trobem un contrast d’informació contrastada sobre el covid-19 i fake news sobre aquest, Twitter ha llançat uns banners informatius de tots els comptes oficials perquè puguem mantenir-nos informats. D’aquests comptes volem destacar algunes:

15. @CoronaVid19

Ja només la seva presentació dóna de què parlar: “COVID-19 OFICIAL (d’aquella manera). Sóc pandèmia “. Un canal on ens divertirem posant-li una mica d’humor a tota aquesta situació actual.

16. @emergenciescat

El canal de Protecció Civil de Catalunya. Per estar al dia de totes les alertes, emergències i protocols.

17. @efenoticias

Portal de notícies per estar al corrent de tot!

18. Facebook i WhatsApp:

Com ja sabeu Facebook i WhatsApp pertanyen al gegant Google.

WhatsApp

Comencem per WhatsApp, a part de les milers de fake news i els memes graciosos que estem rebent tots en els nostres telèfons mòbils, WhatsApp ha llançat un sistema de videoconferència grupal, perquè grups de persones, ja sigui amistats o bé professors amb els seus alumnes, puguin comunicar-se amb facilitat.

Com fer una trucada de vídeo grupal en WhatsApp

Començarem marcant un a un dels contactes i després pressionarem el botó “afegir participants” que està situat a la cantonada superior de la dreta.

A més WhatsApp ha llançat una plataforma per ajudar a educadors, comerços i persones a mantenir-se en contacte. Trobareu tota la informació a https://www.whatsapp.com/coronavirus.

Facebook: Detectar les ‘Fake News’

Des de la plataforma de Facebook, estan intentant treballar per eliminar de la xarxa totes aquelles fake news que puguin córrer a la plataforma i a més, oferir-nos informació actualitzada i contrastada de la situació actual, mitjançant vincles que apunten cap a informacions fiables. També ha posat a la disposició de canals oficials de l’estat, la possibilitat de crear anuncis gratuïts per donar visibilitat a les fonts oficials.

19. LinkedIn:

Aquesta plataforma ha llançat juntament amb la plataforma de Spotify, un compte que ens ofereix una varietat de ‘playlist‘ per als que treballem des de casa en quarantena. A què us sorprèn? Ara toca aprofitar-les, segur que aniran afegint més playlist a mesura que creixi la demanda!

Altres empreses que ofereixen serveis gratuïts:

20. La filharmònica de Berlín

La filharmònica de Berlín ha posat a la nostra disposició accés gratuït als seus actes. Per a això, haurem inscriure’ns en el següent enllaç: https://www.digitalconcerthall.com/es/ticket/register.

21. Hearst Espanya

Aquesta editorial tan coneguda amb revistes com ‘Fotogramas’, ‘Esquire’, ‘Elle’, ‘Cosmopolitan’ o’ 10 minutos ‘entre d’altres, ha posat a la nostra disposició i de forma gratuïta tots els seus continguts durant la quarantena. L’URL des de la qual es podrà accedir a les dinou publicacions és: www.kym.li/kioskohearst.

22. Muy Interesante

La revista ens regala algun de les sees publicacions per mantenir-nos entretinguts a través d’aquest link https://www.muyinteresante.es/biblioteca.

23. eFilm

Per als que tinguem un carnet de la biblioteca, tenim accés a eFilm, la plataforma de lloguer de pel·lícules gratuïta de la xarxa de Biblioteques. Podríem dir que és ‘com el Netflix gratuït de les Biblioteques! El trobareu en el següent link: https://efilm.online/.

24. Teatroteca

Si el que us apassiona és el teatre, també tenim una infinitat d’obres gratuïtes que podem gaudir des de les nostres cases a través de la plataforma de Teatroteca. Per a això ens haurem de registrar a http://teatroteca.teatro.es/opac/#indice ¡A gaudir de l’art dramàtic!

25. Fandogamia

I finalment, per als més frikis, teniu una biblioteca de còmics a Fandogamia. http://fandogamia.com/fanternet/

Qui s’atreveix a dir ara que no tenim res a fer?

El món online, i en especial les xarxes socials, s’han adaptat a la situació amb entusiasme per contagiar-nos d’aquesta bona vibra a tots nosaltres.

A què esperes per donar el teu primer like o subscriure’t al canal que patrocinarà el teu temps d’oci?

Tags:

confinament
covid 19
pandemia
quarantena
xarxes socials