Vés al contingut
Inicio | Blog | Descobreix la Pediatria Integrativa a CreuBlanca Maresme

Descobreix la Pediatria Integrativa a CreuBlanca Maresme

PORTADA_Pediatria_Integrativa_CreuBlanca
https://creu-blanca.es/wp-content/uploads/Sandra-Moya_foto-web.jpg
Sandra Moya Villanueva
Especialista en Medicina Integrativa Infantil i Acupuntura Infantil i Adults.
03 oct. 2024
3 Min
PequeSalut
CreuBlanca

La Medicina Integrativa és una disciplina que combina la medicina convencional i la medicina natural per posar a disposició del pacient totes aquelles eines terapèutiques que li puguin ser beneficioses. Es tracta d’una ampliació del concepte de salut i prevenció que busca integrar el potencial de la medicina natural en el tractament de certes patologies.

El seu principi fonamental és el “Primum non nocere”, que en català es tradueix com “El primer és no fer mal”. Aquesta màxima ens porta a utilitzar de manera prioritària aquells fàrmacs o tècniques menys agressives i amb menys efectes secundaris per tractar qualsevol procés patològic. Això no implica en cap cas descartar l’ús de la farmacologia convencional quan aquesta sigui necessària.

A la nova Àrea de Pediatria Integrativa de l’Hospital CreuBlanca Maresme, la nostra missió és millorar la salut dels infants i adolescents mitjançant l’aplicació de tècniques i teràpies tant naturals com convencionals.

La filosofia de la Medicina Integrativa

El nostre cos tendeix a la salut, però davant d’un element agressiu o de desequilibri, es desenvolupen reaccions fisiològiques que intenten contrarestar o eliminar aquesta noxa, com per exemple, la febre. Els recursos terapèutics de la Medicina Integrativa tenen com a objectiu reforçar aquestes reaccions curatives del propi organisme per ajudar-lo a recuperar l’equilibri.

Per poder fer-ho, considerem a cada pacient com un ésser individual, amb característiques personals que requereixen una acció terapèutica ajustada a la seva situació. Per això, en Pediatria Integrativa es valoren factors com la constitució, l’estat anímic, el moment de desenvolupament, així com l’entorn familiar o escolar de l’infant per a establir un pla de tractament eficaç.

Quins pacients atenem?

Els especialistes de l’Àrea de Pediatria Integrativa atenem tant infants sans com malalts.

  • Infants sans: Ens enfoquem en la idea de “generar salut”, transmetent a les famílies tots aquells conceptes que poden ajudar a millorar la condició física i anímica dels seus fills, de forma que puguin tenir un creixement el més harmònic i lliure de malaltia possible. Treballem aspectes com la nutrició, hàbits de vida, ritmes del dia, consells sobre les activitats familiars i extraescolars, etc.
  • Infants malalts: Atendrem els pacients de manera urgent quan sigui necessari, independentment de l’edat. Valorarem la situació, establirem un diagnòstic, instaurarem el tractament i pautarem els controls adients fins a l’alta mèdica.

 

En la nostra pràctica actual, molts pacients venen a la consulta per processos recidivants, com infeccions respiratòries, afeccions otorrinolaringològiques o patologies digestives, buscant tractaments amb menys efectes secundaris i vies de solució a aquests problemes. Aquests casos requereixen un estudi diagnòstic acurat en l’aspecte més ampli (descartant problemes físics de base i fent un estudi de la situació familiar, escolar, anímica del pacient) i d’un plantejament terapèutic personalitzat.

Pel que fa als trastorns del comportament o de l’aprenentatge, serà necessari un estudi diagnòstic multidisciplinari i un tractament en la mateixa línia, que serà diferent en cada cas.

Què oferim a la nostra consulta de pediatria integrativa?

  • Atenció personalitzada per part de pediatres amb formació reglada i amb molta experiència en diferents àmbits de la salut infantil.
  • Acompanyament durant el creixement, desenvolupament i criança del teu infant.
  • Suport respectuós de qualsevol opció de criança que la família hagi triat.
  • Atenció holística, sobretot de la salut, però també de la malaltia quan apareix algun desequilibri.
  • Assessorament per potenciar les vostres pròpies eines en la cura de la salut del vostre infant, sense haver de recórrer sempre a la farmacologia convencional.
  • Integració de diversos tipus de medicina que es complementin entre elles.

 

A l’Àrea de Pediatria Integrativa de l’Hospital CreuBlanca Maresme, us acompanyem en cada pas del procés de cura del vostre fill. Dedicarem el temps que necessiteu per resoldre els vostres dubtes i neguits, i mantindrem un contacte proper fora de la visita presencial, per garantir un seguiment continu. La nostra prioritat és assegurar la salut i el benestar dels més petits a través d’una atenció holística i personalitzada.

Si creus que el teu fill pot beneficiar-se d’un enfocament integratiu, et convidem a contactar amb el nostre equip. Demana cita trucant al 937 37 97 37 o a través del nostre Portal de Cites Mèdiques.