Vés al contingut
Inicio | Blog | Els bufs cardíacs en la infància

Els bufs cardíacs en la infància

PORTADAS WEB_soplos cardíacos
https://creu-blanca.es/wp-content/uploads/FOTO-WEB_alejandro-tocci.jpg
Alejandro Tocci
Visites Mèdiques de Pediatria, Cardiologia Pediàtrica
12 set. 2024
3 Min
Consells de salut

Els bufs cardíacs en la infància són força comuns i, en la majoria dels casos, no són motiu d’alarma. Però, què són exactament? T’hauries de preocupar si li diagnostiquen al teu fill? A continuació, et guiem en tot el que has de saber sobre els bufs cardíacs per ajudar-te a entendre’ls millor.

Què és un buf cardíac?

En condicions normals el bombeig del cor és fluid i silenciós. Tanmateix, en alguns casos, el pediatre pot escoltar un so addicional quan escolta el cor del teu fill amb un estetoscopi. Aquest so extra s’anomena buf cardíac i es produeix quan la sang flueix de manera irregular a través de les vàlvules o càmeres del cor. Es pot detectar fàcilment mitjançant un estetoscopi durant un examen físic.

Per què es produeixen els bufs cardíacs?

Hi ha diverses raons per les quals algú pot desenvolupar un buf cardíac. De vegades, és simplement una variació normal i benigna. Per exemple, els nens i els adolescents poden tenir bufs cardíacs a causa de la manera com flueix la sang a través dels seus cors en creixement. De la mateixa manera, les persones grans poden desenvolupar bufs cardíacs a mesura que envelleixen.

Tanmateix, en altres casos, un buf cardíac pot ser un signe d’una patologia subjacent més seriosa. Això podria incloure una vàlvula cardíaca defectuosa, una comunicació anormal entre les càmeres del cor o un augment anormal en el flux sanguini a través de certes parts del cor.

Quins són els símptomes d’un buf cardíac en nens?

En la majoria dels casos, els bufs cardíacs no causen símptomes. És possible que no notis res fora del normal en el teu fill, i la seva vida quotidiana no es vegi afectada en absolut. Tanmateix, en casos més rars, on el buf cardíac està associat amb una afecció cardíaca subjacent, pot experimentar símptomes com fatiga, dificultat per respirar, inflor a les cames o dolor al pit.

Què he de fer si diagnostiquen un buf cardíac al meu fill?

El diagnòstic d’un buf cardíac generalment comença amb un examen físic en què el metge escolta el cor del nen amb un estetoscopi. Si detecta indicis d’un buf cardíac, el més important és recordar que un buf cardíac no significa necessàriament que hi hagi una malaltia cardíaca. A partir d’aquest moment, serà important seguir les recomanacions del metge. Això podria incloure proves addicionals, com ecocardiogrames o proves d’esforç, per avaluar la salut del cor del teu fill i determinar si hi ha alguna afecció subjacent que requereixi tractament.

Com es tracta un buf cardíac?

Els bufs cardíacs benignes no requereixen tractament, ja que no afecten la salut del nen. Tanmateix, si el buf cardíac és provocat per una causa subjacent, segurament requerirà tractar-ne l’origen, mitjançant medicació, alguna intervenció mínimament invasiva o cirurgia.

Els bufs cardíacs poden sonar com quelcom aterridor, però en la majoria dels casos, són inofensius. De totes maneres, és important prendre’s seriosament qualsevol diagnòstic mèdic i seguir les recomanacions del teu professional de la salut. Els especialistes en Cardiologia Pediàtrica de CreuBlanca cuidem de la salut dels teus fills des del cor. Comptem amb professionals de primer nivell i la tecnologia més avançada per assolir un diagnòstic precís i, si és necessari, aplicar un tractament integral i personalitzat adaptat a les necessitats de l’infant, perquè pugui gaudir d’una vida plena i saludable.

Tags:

Bufs Cardíacs
Cardiologia
Pediatria