Vés al contingut
Inicio | Proves diagnòstiques | TAC epigàstric
TAC epigàstric

En què consisteix?

Per a la realització de la prova, hauràs de romandre estirada boca amunt amb el cap reposant sobre un coixí i un tècnic radiòleg t’administrarà un mitjà de contrast per a definir amb major precisió la zona a estudiar. A continuació, la llitera es desplaçarà fins que l’àrea de l’abdomen quedi en el centre de l’equip de TAC. És una exploració totalment indolora que dura aproximàdament 30 minuts. Durant aquest temps és important que romanguis immòbil per a facilitar la captació precisa d’imatges.

Fractura oblicua de peroné infrasindesmal Cortes coronales, sagitales y axiales.(1)
Casos en els quals es recomana

A qui va dirigida?

El TAC epigàstric està indicat, sempre sota la sol·licitud d’un cirurgià plàstic, a aquelles pacients que se sotmetran a una cirurgia per a la reconstrucció de la mama mitjançant la tècnica Penjoll DIEP, que consisteix a extreure pell i teixit gras de la zona baixa de l’abdomen per a transferir-lo a la mama sobre la qual s’ha realitzat la mastectomia.

Fractura oblicua de peroné infrasindesmal Cortes coronales, sagitales y axiales.(2)
Instruccions

Com has de preparar-te?

  • Administració de contrast: És important que t’informin si la prova requereix sedació o administració de contrast endovenós. En aquest cas, és necessari que acudeixis en dejú.
  • Objectes metàl·lics: El tècnic et donarà les instruccions necessàries, et proporcionarà una bata i et demanarà que et retiris qualsevol objecte metàl·lic (joies, rellotge, pírcings, forquetes, mòbils, pròtesis dentals i audiòfons).
  • Dispositius cardíacs: És important que informis el tècnic sobre qualsevol dispositiu que portis implantat en el teu cos (marcapassos, elèctrodes i clips de cirurgies anteriors).
  • Hidratació i lactància: Beu abundant aigua per a eliminar el contrast del cos. Si et trobes en període de lactància, has d’interrompre-la durant les 48 hores següents. Has de rebutjar la llet materna.
Diseño sin título (13)

Els especialistes que t'atendran a CreuBlanca

Un equip de professionals per cuidar de tu