Vés al contingut
Inicio | Blog | Picades de mosquit a l’estiu: causes, símptomes i prevenció

Picades de mosquit a l’estiu: causes, símptomes i prevenció

PORTADAS WEB_picaduras mosquitos
19 jul. 2024
3 Min
Consells de salut

L’estiu és una temporada esperada per molts per a gaudir d’activitats a l’aire lliure, però també és el moment en què els mosquits es tornen més actius. A continuació, explorarem diferents maneres de prevenir les picades d’aquests insectes, per a tenir un estiu tranquil i lliure de picades.

Causes de les picades de mosquit

Els mosquits són atrets per diversos factors, que poden incloure: les olors fortes, les temperatures corporals lleugerament més altes, els colors foscos i el CO₂ que exhalem.

Símptomes de les picades de mosquit

Les picades de mosquit solen presentar-se en forma d‘inflor petita i circular que produeix picor. El seu voltant pot posar-se vermell i lleugerament inflat. En alguns casos, certes persones poden desenvolupar reaccions al·lèrgiques més greus, que inclouen urticària, inflamació severa o fins i tot en casos extrems, anafilaxi. Enfront d’aquestes situacions, és necessari buscar atenció mèdica que analitzi el cas i determini un diagnòstic per a proporcionar un tractament personalitzat i eficaç.

Prevenció de picades de mosquit

Prevenir les picades de mosquit és essencial per a gaudir de l’estiu sense preocupacions. Aquí alguns consells pràctics:

  • Vestimenta apropiada: Procura cobrir els teus braços i cames quan caigui la nit. Els mosquits són especialment actius durant les primeres hores de la matinada, aproximadament dues hores abans del començar el dia i dues hores després del capvespre.
  • Protecció amb roba adequada: Opta per roba lleugera i de colors clars, ja que els colors foscos i brillants tendeixen a atreure als mosquits.
  • Evitar olors fortes: Perfums, colònies, sabons, aerosols i cremes amb aromes dolces i florals poden atreure als mosquits. És preferible usar productes amb fragàncies cítriques o més neutres durant la primavera i l’estiu.
  • Mantenir una bona higiene personal: Els mosquits són atrets per la suor i l’olor dels peus. Els àcids làctic i úric, així com els bacteris presents en les axil·les, dits i turmells, són detectats per aquests insectes.
  • Instal·lar mosquiteres a casa: Col·loca mosquiteres en portes i finestres, especialment a les habitacions, per a evitar picades mentre dorms.
  • Ventilar les habitacions: Utilitza ventiladors o aire condicionat per a mantenir allunyats als mosquits. Recorda tancar les portes i ventilar les habitacions amb suficient antelació abans de dormir.
  • Apagar els llums: Si mantens les finestres obertes per a refrescar l’habitació, procura apagar els llums, ja que els mosquits són atrets per la llum.
  • Evitar l’aigua estancada: Canvia sovint l’aigua dels abeuradors de mascotes i buida regadores, galledes, joguines, cendrers, plats de tests o qualsevol recipient que pugui acumular aigua.
  • Allunyar-se d’àrees amb aigua estancada: Els pous, basses i tolles són llocs on els mosquits es reprodueixen. Si tens piscines, estanys, dipòsits o bidons d’aigua a prop, cobreix-los amb lones o mosquiteres.
  • Ús de repel·lent: Aplica repel·lent seguint les instruccions del producte i consulta amb un farmacèutic si és necessari. Retira’l amb aigua i sabó en tornar a casa. Si també uses protector solar, aplica’l primer i espera 20 minuts abans d’aplicar el repel·lent.

 

Des de CreuBlanca entenem que la prevenció és sempre la millor aliada. Les picades de mosquit són una molèstia comuna a l’estiu, però amb mesures preventives adequades i coneixement sobre com manejar-les, és possible gaudir d’aquesta temporada sense majors inconvenients. En cas de picada, pots alleujar els símptomes rentant amb aigua i sabó la zona afectada, aplicant compreses fredes i evitant gratar-te. En el cas d’experimentar símptomes inusuals o reaccions anormals després d’una picada, és fonamental buscar atenció mèdica. Mai hem de subestimar les conseqüències d’una picada, ja que per a algunes persones, poden desencadenar reaccions adverses i al·lèrgies greus.

Tags:

Consells CB
Picades de mosquit