Vés al contingut
Inicio | Blog | Hipertensió arterial: prevenció i diagnòstic precoç

Hipertensió arterial: prevenció i diagnòstic precoç

PORTADAS WEB (7)
22 set. 2023
2 Min
Consells de salut
  • Afecta a entre el 33% i el 43% de la població adulta a Espanya, convertint-se en un dels principals factors de risc per al desenvolupament de malalties cardiovasculars, la qual cosa subratlla la necessitat de prevenir i controlar aquesta afecció a través de revisions mèdiques regulars.

 

La hipertensió, comunament coneguda com a pressió arterial alta, és una patologia crònica que ocorre quan la força amb la qual la sang flueix a través de les artèries és més alta del normal. Amb el temps, això pot ser perjudicial per a la salut si no es controla adequadament, ja que exerceix pressió addicional en el cor i els vasos sanguinis, augmentant el risc de problemes cardiovasculars, com per exemple, atacs cardíacs, accidents cerebrovasculars i malalties del cor.

Quins símptomes produeix la hipertensió arterial?

Els símptomes més habituals de la hipertensió arterial solen ser silenciosos en etapes primerenques, cosa que significa que la majoria de les persones no experimenten senyals evidents.

No obstant això, en casos més avançats o quan la pressió arterial aconsegueix nivells extremadament alts, alguns símptomes poden incloure:

  • Maldecaps persistents
  • Marejos
  • Brunzits en els sentits
  • Visió borrosa
  • Fatiga
  • Dificultat per a respirar
  • Palpitacions

Com es diagnostica la hipertensió arterial?

Atès que la hipertensió arterial és una malaltia que pot tenir conseqüències greus si no es controla adequadament, és fonamental realitzar-se revisions mèdiques regulars i monitorar la pressió arterial de manera periòdica, especialment si la persona compta amb factors de risc com a antecedents familiars, obesitat, alts nivells d’estrès, una dieta poc saludable o falta d’activitat física.

En definitiva, la mesura més eficaç per a evitar patir hipertensió arterial és la prevenció, sent el diagnòstic precoç un factor clau per a reduir els riscos associats a aquesta patologia crònica i millorar la salut cardiovascular.

Com es tracta la hipertensió arterial?

El tractament de la hipertensió generalment implica canvis en l’estil de vida i, en alguns casos, medicaments. Els especialistes recomanen adoptar una dieta baixa en sodi, rica en fruites, verdures i aliments integrals, així com mantenir un pes saludable, fer exercici regularment, reduir el consum d’alcohol i deixar de fumar.

A més, és essencial controlar la pressió arterial regularment i seguir les indicacions mèdiques per a l’ús de medicaments si és necessari. La combinació d’aquests enfocaments ajuda a mantenir la pressió arterial sota control i redueix el risc de complicacions cardiovasculars.

A CreuBlanca cuidem la teva salut des del cor. La nostra Unitat de Cardiologia s’enfoca a proporcionar atenció integral i altament especialitzada per a la prevenció, el diagnòstic precoç i el tractament personalitzat de la hipertensió, entre altres patologies cardiovasculars, per a ajudar-te a mantenir un cor saludable que et permeti gaudir d’una vida activa i plena.