Vés al contingut
Inicio | Blog | 10 Consells per prevenir danys de pirotècnia

10 Consells per prevenir danys de pirotècnia

PORTADAS WEB
21 juny 2024
2 Min
Consells de salut

La revetlla de Sant Joan, una de les celebracions més esperades de l’any, il·lumina els nostres carrers cada 23 de juny amb focs artificials, petards i fogueres. No obstant això, la pirotècnia també porta amb si riscos significatius per a la salut i la seguretat de tots.

A CreuBlanca, ens preocupem pel teu benestar i el dels teus éssers estimats. Per això, volem compartir 10 consells essencials per a prevenir danys i gaudir d’una revetlla de Sant Joan segura.

1- Comprar productes pirotècnics homologats en establiments de venda autoritzats. Deixa’t assessorar per professionals i abans d’usar la pirotècnia, llegeix les respectives instruccions.

2- No guardar petards a les butxaques, podrien encendre’s i explotar.

3- No posar els petards encesos prop de cap part del cos ni la cara. Si ho fem, podríem sofrir accidents greus com cremades o traumatismes.

4- No subjectar els petards encesos amb les mans. Hem de deixar els petards al terra i encendre la metxa per l’extrem, perquè ens doni temps a retirar-nos.

5- No llançar petards prop de zones boscoses ni aglomeracions de gent. Llançar coets o bateries a menys de 500 metres del bosc podria provocar un incendi forestal. Tampoc encendre’ls si hi ha líquids inflamables a prop, ja que s’encenen fàcilment i poden explotar. A part, no llançar cap petard contra una altra persona, ja que podríem ferir-lo greument.

6- No manipular els articles pirotècnics ni tallar-los per cap part.

7- No introduir petards dins de cap altre objecte, com per exemple maons o ampolles, perquè en explotar produeixen metralla que surt incontroladament.

8- No encendre petards dins de cases, balcons o finestres. És perillós tant per als de dins de casa, el mobiliari i l’habitatge, com per a la gent de l’exterior.

9- Tancar portes i finestres de casa quan hi hagi focs artificials o petards al carrer, per a evitar que entrin espurnes o coets i evitar accidents. També recollir la roba estesa, els tendals, bosses d’escombraries, taules o cadires de plàstic, per a evitar possibles accidents.

10- Si un petard no ha explotat, no intentar reutilitzar-lo. Deixa’l, no el toquis durant 30 minuts, no és segur. Després, inutilitza’l mullant-lo amb aigua.

 

Davant qualsevol tipus d’imprevist, el servei d’Urgències de CreuBlanca ofereix assistència les 24h del dia, els 365 dies de l’any, per a atendre qualsevol tipus d’urgència mèdica de manera immediata.

A CreuBlanca, estem comptomesos amb el teu benestar i el dels teus éssers estimats, promovent pràctiques segures per a evitar accidents i gaudir plenament de la festivitat.

Que tinguis una revetlla de Sant Joan segura i feliç!

Tags:

Consells CB
Protècnia