Vés al contingut
Inicio | Blog | Consells per cuidar el teu cor

Consells per cuidar el teu cor

PORTADAS WEB_cuidado corazon
https://creu-blanca.es/wp-content/uploads/IG_COPE_CARATULAS-4.png
Beatriz López Torres
Consulta de cardiologia, revisions cardíaques, proves d'esforç, ecocardiogrames, ecodopplers
20 set. 2024
3 Min
Consells de salut
  • Les malalties cardiovasculars són la principal causa de mort al món. Segons dades de l’Institut Nacional d’Estadística i del Ministeri de Sanitat, a Espanya més de 10 milions de persones pateixen malalties cardiovasculars i cada any moren al voltant de 120.000 persones a causa d’aquestes afeccions.

 

S’estima que fins al 99% de les malalties CVC es poden arribar a prevenir, actuant sobre els diferents factors de risc, com poden ser: la hipertensió arterial (HTA), la diabetis mellitus (DM), el tabaquisme, l’obesitat o el colesterol alt en sang, entre altres.

→ Coneix els principals factors de risc cardiovascular en aquest artícle del Blog de CreuBlanca.

A continuació, t’oferim una sèrie de consells clau per cuidar la teva salut cardiovascular, que t’ajudaran a reduir certs factors de risc i prevenir el desenvolupament de patologies cardíaques, permetent-te gaudir d’una vida saludable.

  • Segueix una dieta equilibrada rica en fruites, verdures, proteïnes i greixos saludables, lliure de sucres i greixos saturats. Consumir una varietat d’aliments rics en nutrients ajuda a reduir el colesterol dolent i protegeix el cor. Evitar sucres afegits i greixos saturats disminueix el risc de malalties cardíaques.
  • No fumis i limita l’alcohol. El tabac i el consum regular d’alcohol són un dels principals factors de risc cardiovascular. Fumar fa malbé les artèries i augmenta el risc d’infart. Limitar l’alcohol a quantitats moderades redueix la possibilitat d’hipertensió i patologies cardíaques.
  • Mantén un pes saludable. El sobrepès augmenta la càrrega de treball del cor i eleva el risc d’hipertensió. Segueix una dieta equilibrada i fes activitat física.
  • Controla la teva pressió arterial. La pressió arterial alta pot danyar les artèries i elevar el risc cardiovascular. Monitorar i controlar la pressió arterial ajuda a prevenir complicacions.
  • Vigila els teus nivells de sucre. Uns nivells de glucosa en sang alts poden fer malbé a llarg termini els vasos sanguinis i el cor.
  • Fes-te revisions mèdiques. Un chequeig mèdic periòdic és clau per prendre mesures preventives i actuar a temps. Els xequejos regulars permeten detectar a temps factors de risc com la hipertensió o el colesterol alt, facilitant la prevenció de malalties cardíaques.
  • Coneix el teu historial familiar. La genètica pot influir en el risc de patir malalties cardíaques. Conèixer el teu historial familiar et permet prendre precaucions addicionals i monitorar la teva salut cardíaca. Fes un chequeig mèdic si comptes amb antecedents familiars de problemes del cor.
  • Evita el sedentarisme. L’activitat física regular, com caminar o nedar, ajuda a mantenir un cor saludable: millora la circulació, redueix la pressió arterial i ajuda a mantenir un pes saludable, protegint el cor.
  • Fes esport de manera segura. Una revisió esportiva t’ajudarà a conèixer el teu estat físic actual i saber quins són els teus límits. Abans de començar una rutina d’exercici intens, una revisió mèdica pot identificar possibles riscos i ajudar-te a entrenar de manera segura.
  • Mantén l’estrès sota control. Practica tècniques de gestió de l’estrès, com meditació, ioga o altres teràpies de relaxació. L’estrès crònic pot elevar la pressió arterial i augmentar el risc de malalties cardíaques. Les tècniques de relaxació ajuden a reduir l’estrès i protegir el cor.
  • Redueix la ingesta de sal. Una dieta baixa en sodi redueix la pressió arterial, l’estrès en els vasos sanguinis i la retenció de líquids.
  • Cuida el teu descans. Un son de qualitat està associat amb una reducció de la inflamació i l’estrès al cos. Dormir bé és vital per regular la pressió arterial i reduir la inflamació, factors clau per mantenir un cor sa.

 

És fonamental mantenir hàbits saludables i conèixer el nostre estat de salut, per identificar qualsevol afecció existent o una predisposició genètica que pugui portar al desenvolupament de malalties cardiovasculars amb el temps.

A CreuBlanca cuidem la teva salut des del cor. Recorda, el cor és el motor del nostre cos i la prevenció és la millor eina contra les malalties cardiovasculars. A la nostra Unitat de Cardiologia comptem amb tecnologia d’última generació i professionals altament especialitzats en la prevenció, el diagnòstic precoç i el tractament personalitzat de múltiples patologies cardiovasculars, ajudant-te a gaudir d’un estil de vida saludable, millorar la teva qualitat de vida i prevenir malalties.

Tags:

Cardiologia
Salut cardiovascular