Vés al contingut
Inicio | Blog | Consells per a protegir la pell del fred

Consells per a protegir la pell del fred

PORTADAS WEB(17)
https://creu-blanca.es/wp-content/uploads/em_Dra_MDoloresIniguezNavarro.jpg
Mª Dolores Iñiguez Navarro
Consultes de dermatologia
21 febr. 2023
3 Min
Consells de salut

La pell és l’òrgan més extens del cos i, per tant, el més exposat a múltiples factors que influeixen en la seva deterioració, entre ells el fred. Per això, la Dra. Mª Dolores Íñiguez, dermatòloga de CreuBlanca, et recomana seguir aquests consells per a protegir la teva pell a l’hivern, especialment aquelles zones més sensibles a les baixes temperatures com ho són els llavis, les galtes, les mans, el coll i l’escot.

Segueix aquests senzills consells per a cuidar la teva pell a l’hivern:

  • Dutxa’t amb aigua tèbia, mai amb aigua molt calenta. Generalment, a l’hivern ve de gust romandre més temps sota l’aigua calenta, però els dermatòlegs recomanen precisament reduir el temps de dutxa i realitzar-la amb aigua temperada. D’aquesta manera, protegiràs la teva pell de problemes de sequedat i deshidratació.
  • Hidrata’t la pell diàriament, sobretot mans i llavis. Especialment, si sofreixes algun tipus de *dermatosis (dermatitis atòpica, psoriasi…) o alguna alteració de base en els llavis (*queilitis atòpica o actínica). Consulta amb el teu dermatòleg quina crema és la més adequada per al teu tipus de pell. El mateix ocorre amb altres zones corporals, com la cara i el cos, on l’ideal és triar productes suaus i testats dermatològicament.
  • Evita rentar-te les mans excessivament. Les dermatitis de desgast és una afecció cutània que afecta sovint el dors de les mans i, en major mesura, a persones que per raons professionals es renten les mans de manera reiterada. Si aquest és el teu cas, el dermatòleg pot recomanar-te una crema amb efecte barrera adequat per a la teva pell, així com l’ús de guants.
  • Hidrata la teva pell des de l’interior, beu aigua. A l’hivern, pot ser que necessitis un extra d’aigua. Procura beure entre 1,5 i 2 litres d’aigua diaris. Tingues en compte que les baixes temperatures deterioren l’equilibri del mantell hidrolipídic i afavoreixen la sequedat. Pel que mantenir-te hidratat et permetrà retornar l’elasticitat a la pell i preservar la seva humitat.
  • Evita el contacte directe de la pell amb fonts de calor. Romandre al costat del radiador, l’estufa o la xemeneia és una de les millors sensacions quan fa fred, però aquest hàbit pot desencadenar l’aparició de venes o aranyes vasculars a les cames, produït per l’efecte vasodilatador de la calor.
  • Conserva la teva temperatura corporal amb roba tèrmica o de fibres naturals. L’ús de peces adequades pots prevenir l’aparició de lesions en la pell, com per exemple penellons, que produeixen inflamació, picor i taques vermelles. Això ocorre sobretot en els dits de les mans, ja que és una zona especialment sensible a la pèrdua de calor corporal. A més, és preferible usar peces tèrmiques, de cotó o teixits de fibres naturals, en lloc de peces de llana si tens la pell sensible per a evitar picor i molèsties cutànies.
  • Utilitza protector solar en dur a terme activitats a l’aire lliure. Especialment, si realitzes activitats en llocs on hi hagi neu, ja que aquesta reflecteix el 80% de la radiació solar, podent causar cremades.

 

Tenir una pell sana, és vital. Cuidar-la diàriament i crear una rutina constant és fonamental per a mantenir-la en bon estat. I, a l’hivern, encara més! Des de la Unitat de Dermatologia de CreuBlanca, abordem tota mena d’afeccions cutànies des d’un punt de vista integral, amb la finalitat d’oferir-te un diagnòstic precís i un tractament personalitzat, enfocat a alleujar els teus símptomes i mantenir una pell sana.