Vés al contingut
Inicio | Blog | Consells per a prevenir fongs als peus

Consells per a prevenir fongs als peus

PORTADAS WEB (2)
26 jul. 2023
2 Min
Consells de salut

La combinació d’altes temperatures i humitat crea un ambient ideal perquè els fongs prosperin i afectin la nostra salut podal.

L’estiu és una temporada plena d’activitats a l’aire lliure, des de caminades a la platja fins a refrescants capbussons en la piscina. No obstant això, també és una època propícia per al desenvolupament d’infeccions fúngiques als nostres peus.

En aquest article, t’oferim consells pràctics per a prevenir els fongs als peus durant l’estiu. Seguint aquestes recomanacions d’higiene i cura, podràs gaudir plenament de totes les teves activitats estivals, sabent que els teus peus estan saludables.

  • Mantingues els peus nets i secs: Lava els teus peus amb aigua tèbia i sabó diàriament, assegurant-te d’assecar-los per complet, especialment entre els dits, on la humitat pot afavorir el creixement de fongs.
  • Utilitza calçat transpirable: Opta per sandàlies, sabates obertes o de materials que permetin la circulació d’aire al voltant dels teus peus. Evita les sabates tancades i ajustades durant llargs períodes, ja que poden provocar sudoració excessiva.
  • Canvia de mitjons amb freqüència: Utilitza mitjons fets de materials que absorbeixin la humitat, com a cotó o llana, i canvia’ls almenys una vegada al dia si els teus peus suen molt.
  • Evita caminar descalç en àrees públiques: Protegeix els teus peus usant xancletes o sandàlies en caminar en llocs com a piscines, dutxes públiques, vestuaris i gimnasos, on els fongs poden ser presents.
  • Utilitza pólvores antifúngiques: Aplica pólvores antifúngiques als teus peus i dins de les teves sabates per a mantenir-los secs i prevenir el creixement de fongs.
  • Tria calçat adequat per a la platja i piscines: Usa sabates resistents a l’aigua, com a xancletes o sandàlies de piscina, en caminar a la platja, al voltant de la piscina i en àrees humides per a evitar l’exposició directa a possibles fongs.
  • No comparteixis objectes personals relacionats amb el calçat: Evita compartir mitjons, sabates o sandàlies amb altres persones, ja que això pot transmetre infeccions fúngiques.
  • Assegura’t que els teus peus estiguin completament secs abans de posar-te sabates: Si els teus peus estan humits després de nedar o dutxar-te, assegura’t d’assecar-los per complet abans de posar mitjons i sabates.
  • Mantingues les teves ungles netes i tallades: Neta les teves ungles regularment i talla-les en línia recta per a reduir el risc que s’acumulin brutícia i humitat sota elles, la qual cosa pot facilitar el creixement de fongs.
  • Consulta a un professional sanitari: Si sospites que tens una infecció fúngica als peus o si notes canvis inusuals en les teves ungles o pell, busca atenció mèdica per a un diagnòstic i tractament adequats.

 

Recorda que la prevenció és clau per a evitar les infeccions i les complicacions associades amb els fongs als peus. A CreuBlanca, comptem amb una Unitat de Podologia integrada per un equip multidisciplinari de professionals altament especialitzat en la prevenció, el diagnòstic precoç i el tractament personalitzat d’una àmplia gamma de patologies podals, des del tractament de fongs i callositats fins a la correcció d’alteracions biomecàniques.