Vés al contingut
Inicio | Blog | Aigües amb sabor i sucs de fruites naturals, l’alternativa per a estar ben hidratats.

Aigües amb sabor i sucs de fruites naturals, l’alternativa per a estar ben hidratats.

5-alternativas-al-agua-bebidas-sanas-y-refrescantes-elaboradas-con-frutas-id-102
01 set. 2021
6 Min
CreuBlanca

Les aigües amb sabors i els sucs de fruites naturals són una opció saludable per a ajudar el nostre organisme a eliminar toxines i mantenir-nos hidratats.

Que hem de beure aigua cada dia és de sobres conegut, però per què hi ha qui encara la intenta evitar?

L’aigua no té sabor, la qual cosa provoca que algunes persones prefereixin ingerir un altre tipus de líquids, amb més gust i aromatitzats. El mateix ocorre amb la fruita. Sabem que és important el seu consum diari però, reconeguem que no sempre ve de gust. Què hem de fer llavors? L’alternativa que us proposem és saludable, saborosa i econòmica: aigües amb sabor i sucs de fruites naturals.

El 70% del nostre cos és aigua, i aquesta ha de ser la nostra primera opció per a mantenir-nos hidratats. Combinar-la amb fruites pot ajudar-nos a evitar el consum de begudes ensucrades i alcohòliques.

En aquest article aprendràs:

  • Les 5 avantatges de beure aigües i sucs de fruites naturals.
  • A preparar 5 senzilles i saludables begudes a casa.

Aigües amb sabor i sucs de fruites naturals, l'alternativa per a estar ben hidratats.

5 beneficis per a la salut de beure aigua i sucs de fruites

1. Cos hidratat

Mantenir-nos hidratats resulta essencial per a dur a terme les nostres activitats quotidianes tan bé com sigui possible. Optar per begudes refrescants, que sadollin la nostra set i ens aportin una bona dosi de vitamines, és la major garantia per a reforçar el nostre sistema immunològic.

Aquestes begudes, sens dubte, ens ajudaran a reduir el risc de patirr una deshidratació major durant llargues jornades de treball o mentre realitzem exercici físic.

Dedicar uns minuts a hidratar-nos en qualsevol de les tasques que realitzem diàriament ens ajudarà a treballar l’hàbit de beure aigua i, en definitiva, a sentir-nos millor.

2. Lliures de sucres afegits

Preparar a casa sucs i aigües de fruites ens permetrà assegurar-nos que aquests contenen ingredients totalment saludables.

L’aigua amb fruites 100% naturals podem integrar-la diàriament en la nostra dieta. Aquesta pot ser una gran alternativa per a abandonar les begudes energètiques o els refrescos, evitant que grans quantitats de sucres perjudiquin el nostre organisme. Recordem que mai hem d’afegir-li sucre a la nostra aigua, per a així poder gaudir de les propietats naturals que ens aporta la fruita.

Hem de limitar la ingesta de sucs encara que aquests siguin naturals?

En moltes ocasions, optem per sucs de fruites naturals com a alternativa a batuts industrials i begudes alcohòliques amb alt contingut en sucres afegits. Un suc de fruites és un producte sa que aporta un bon nombre de vitamines i antioxidants. No obstant això, la fruita conté sucres naturals (fructosa, glucosa o sucrosa), que consumida en grans quantitats converteix el suc en una beguda ensucrada amb massa calories.

Un estudi realitzat per experts en nutrició de l’organització ‘5 al dia’ desaconsella la ingesta de més d’un got de suc entre les cinc racions diàries de fruites i verdures recomanades per l’Organizació Mundial de la Salut (OMS)

Aigües amb sabor i sucs de fruites naturals, l'alternativa per a estar ben hidratats.

Recordem que podem ingerir sucs de fruita de forma equilibrada, sense excedir-nos. I que aquests mai han de substituir una peça de fruita sòlida.

3. Ajuden a prevenir i combatre malalties

Els sucs naturals i les aigües saboritzades seran els nostres majors aliats per a alleujar els símptomes de l’al•lèrgia, l’asma i infeccions gastrointestinals tan comunes durant aquesta època de l’any. Així mateix, ens ajuden a prevenir malalties cardiovasculars i certs tipus de càncer.

4. Fórmula detox

Tants els aliments cítrics com els fruits de tons vermellosos són un potent antioxidant. Llimones, llimes, aranges, així com maduixes, prunes i nabius ajuden els nostres òrgans a alliberar toxines. Amb sucs i aigua amb fruites aconseguirem agilitar el procés depuratiu o ‘detox’ que necessita el nostre organisme, alhora que aconseguirem nodrir-lo amb substàncies antioxidants, vitamines i minerals.

Sortirem molt reforçats! Tant per fora com per dins:

  • Recuperarem la vitalitat i podrem equilibrar el pH de la pell.
  • Regularem el nostre trànsit intestinal.
  • Desintoxicarem el cos.
  • Eliminarem la retenció de líquids.
  • Ens sentirem més lleugers.
  • Afavorirem la pèrdua de pes i el control de greixos.
  • Enfortirem les nostres defenses.

5. Aprofitar al màxim la fruita

Preparar begudes naturals ens servirà per a consumir aquelles fruites que en pocs dies se’ns faran malbé. Això ocorre principalment amb les fruites de temporada primaveral i estival, que solen ser més delicades i duren menys que les que mengem a l’hivern. Així que pensem a donar-los un ús diferent, en lloc de rebutjar-les.

Si encara dubteu sobre què fruites incloure a les vostres begudes aquesta primavera, amb la següent llista de la compra us ho posem fácil:https://blog.creublanca.es/alimentos-temporada-primavera/

Ara sí, 5 tipus de begudes elaborades amb fruites

Tant si us costa beure almenys un litre i mig d’aigua al dia, com si no pareu de recórrer al vostre got, aquestes receptes són per a vosaltres.

Receptes d’aigües amb sabor de fruites:

Aigües amb sabor i sucs de fruites naturals, l'alternativa per a estar ben hidratats.

1. Aigua de maduixa, taronja i menta

Hidratant, desintoxicant i fresca.

Ingredients

  • 2 maduixes
  • 1 taronja
  • 4 fulles d’herba-sana o menta
  • 2 tasses d’aigua (mig litre)

Preparació

Trossegem els ingredients i els tirem en el recipient. A continuació, afegim l’aigua. Per a un major sabor us recomanem deixar-la reposar una mitjana de 12 hores.

2. Aigua amb llima i gingebre

Ideal per a recuperar-se després d’un dia d’excessos, com ara dolços, begudes alcohòliques o menjars copiosos. El gingebre permet elevar la temperatura corporal, afavorint l’expulsió de toxines.

Ingredients

  • Suc natural de mitja llimona
  • Suc natural d’una llima
  • Gingebre *rallado. Recomanem 1 o 2 cullerades.
  • Una mica de gel, al gust
  • 2 tasses d’aigua (mig litre)

Preparació

Liqüem la llimona i la llima, més tard el removem conjuntament amb el gingebre. Finalment afegim el gel i l’aigua.

I pels més atrevits, si preferim sentir per complet el sabor de la fruita, els sucs de fruites naturals són la millor opció.

Receptes de sucs 100% naturals

Aigües amb sabor i sucs de fruites naturals, l'alternativa per a estar ben hidratats.

3. Suc de pinya, poma, llimona i espinacs

Depuratiu i increïblement saborós, us demostrem que els sucs deixaran de ser àcids o de tenir un gust estrany amb aquesta irresistible mescla de sabors.

Ingredients

  • 1 poma verda
  • 5 daus de pinya natural
  • 1 llimona
  • 1 tassa d’espinacs
  • 2 tasses d’aigua (mig litre)

Preparació

Trossegem bé els fruites i anem introduint-les en la liquadora. Més endavant afegim els espinacs. I ja estaria! Llest per a beure.

4. Suc natural de pinya i maduixes

El preferit per a molts a causa del seu gust i textura.

Ingredients

  • 4 rodanxes de pinya natural
  • 3 maduixes netes
  • 2 tasses d’aigua (mig litre)

Preparació

Liqüem i, si ho preferim, afegirem mitja culleradeta de mel. Un clàssic!

5. Suc de kiwi, llimona, espinacs i xia

Fred o temperat, aquest suc és la dosi d’energia matutina que necessitem.

Ingredients

  • 1 kiwi pelat
  • Mig llimona, sense pell ni llavors
  • Un grapat d’espinacs
  • 1 got de llet de soia
  • 1 cullerada sopera de xia

Preparació

Aboquem tot en la batedora fins a aconseguir una textura homogènia. I llest per a servir!

En definitiva, les begudes que preparem a casa seran molt més saludables que qualsevol que puguem trobar en supermercats. Conèixer el poder hidratant i purificador de l’aigua combinat amb les propietats antioxidants i remineralitzants de les fruites ens permetrà mantenir-nos allunyats de malalties i altres trastorns perjudicials per a la salut.

El canvi comença per nosaltres mateixos. Des del Departament de Dietética y Nutrició de Creu Blanca us convidem a començar per agafar un got d’aigua i barrejar diferents fruites. L’únic dubte que ens sorgirà serà: Sóc més de sabors cítrics o dolços?

Aigües amb sabor i sucs de fruites naturals, l'alternativa per a estar ben hidratats.

Got en mà per a començar amb energia el nostre dia. A per totes, és el moment de cuidar-nos!


Tags:

aigua de fruites
sucs naturals