Vés al contingut
Inicio | Blog | 5 raons per les quals has de portar els teus fills a esquiar

5 raons per les quals has de portar els teus fills a esquiar

5-razones-por-las-que-debes-llevar-tus-hijos-a-esquiar-id-94
17 febr. 2020
4 Min
CreuBlanca

Una activitat divertida i emocionant que els reportarà beneficis per al cos i la ment

Efectivament, esquiar és una de les activitats més divertides i emocionants que es poden fer en família els caps de setmana i en els períodes de vacances d’hivern. És la combinació perfecta d’exercici físic i diversió; es practica a l’aire lliure i ens fa estar en contacte directe amb la naturalesa. En definitiva, és un esport que comporta grans beneficis per a cos i ment.

Però sabeu quins membres de la família sortiran més beneficiats per la pràctica d’aquest esport?
Els vostres fills. Perquè més enllà dels múltiples beneficis per a la salut, la pràctica de l’esquí té una component educativa que els endinsarà en reptes i els plantejarà dificultats que hauran d’aprendre a superar. Aprendran a vèncer a poc a poc les seves pors, a tenir paciència, a ser constants en la pràctica i a socialitzar amb altres nens de la seva edat. Serà una magnífica ocasió per a inculcar-los capacitats que podran fer extensibles a altres facetes de la seva vida.

No obstant això la iniciació a aquest esport està recomanada a partir dels 5 anys perquè de fer-ho abans els nens podrien mancar de l’equilibri i el desenvolupament motriu necessari per a practicar-lo amb seguretat. En els seus primers passos hauran de ser guiats per una persona experta que els ensenyi els moviments bàsics en una zona protegida en la qual no estiguin exposats a riscos.

Una vegada iniciat l’aprenentatge, si aconseguim inculcar-los l’afició per aquest esport, els beneficis per a la seva salut i la seva vida en el futur seran incomptables.

5 raons per les quals has de portar els teus fills a esquiar

En aquest article us donem 5 bones raons per a portar als vostres fills a esquiar:

1. Enforteix la musculatura

L’esquí és un dels esports més complets que existeixen perquè permet exercitar i tonificar diversos grups musculars alhora. Mentre esquien, els nostres fills treballen tot el tronc inferior per a anar adaptant-se al terreny, així com els braços, el tors, i l’esquena. A més, en ser un esport de resistència és molt efectiu per a recuperar el teixit muscular que l’organisme perd amb el pas dels anys. Posar en marxa com més aviat millor aquest mecanisme de regeneració muscular és quelcom que els beneficiarà en totes les etapes de la vida.

2. Ajuda a entrenar l’equilibri i les habilitats

A causa de la posició que cal mantenir per a la seva correcta pràctica, l’esquí també és un esport excel•lent per a entrenar l’equilibri i la coordinació entre els diferents grups musculars. Com dèiem anteriorment, no és recomanable que els nens comencin a practicar aquest esport amb menys de 5 anys perquè tindrien dificultats per a mantenir correctament l’equilibri.

Passada aquesta edat, la iniciació en la pràctica de l’esquí els ajudarà a desenvolupar la seva psicomotricitat considerablement i els donarà seguretat en la pràctica d’altres esports. Sabeu com notarem aquest desenvolupament? Perquè els veurem gaudir practicant qualsevol esport i voldran participar en totes les activitats esportives que es realitzin en el col•legi o fora d’ell amb els seus amics.

5 raons per les quals has de portar els teus fills a esquiar

3. Fomenta la motivació i la concentració

Als nens l’aventura els estimula però pot ser que llançar-se per un pendent al principi els generi cert temor. Vèncer gradualment aquesta por els ensenyarà a superar-se a si mateixos, a aprendre dels seus errors, a prendre decisions ràpides i en definitiva a alimentar la seva motivació i concentració.

Totes aquestes habilitats que adquiriran a força d’anar endinsant-se en la pràctica de l’esquí les podran aplicar en moltes altres àrees de la seva vida. L’esquí és un esport que requereix pràctica i entrenament, ja que és complicat no caure’s les primeres vegades, però aviat aconseguiran lliscar per la neu sense problemes.

4. Enforteix el cor

Tots els esports són bons per a la prevenció de malalties cardiovasculars però aquest en particular, en tractar-se d’un esport aeròbic, permet cremar calories del cos i fa treballar força el cor i els pulmons. L’entrenament del cor des d’edats primerenques els ajudarà a créixer amb un cor sa i fort.

5 raons per les quals has de portar els teus fills a esquiar

5. Neteja els pulmons

L’esquí és un esport que es practica a l’aire lliure en entorns naturals on l’aire és molt més pur que a les ciutats en les quals vivim i treballem. Per això quan portem als nostres fills a esquiar els estem afavorint la renovació d’oxigen dels seus pulmons i en conseqüència en la seva sang. A més és ideal per a evadir-se i desconnectar de la rutina, perquè per a trobar neu obligatòriament hem de sortir de la ciutat i allunyar-nos de tot.

A què espereu per a gaudir d’aquest esport en família?

Tags:

Esquí
Familia
hivern