Els galindons o hàl·lux valg són la deformitat més freqüent del peu i afecten al voltant del 20% de la població adulta espanyola.
L‘hàl·lux valg és una desviació del dit gros del peu cap als altres dits, formant un angle anòmal en l’articulació. Pot arribar a causar molèsties en caminar, dificultat per a calçar-se i fins i tot dolor persistent si no es tracta adequadament.
Es tracta d’una afecció multifactorial. Encara que aquesta lesió del peu pot ser hereditària, l’aparició de galindó s’associa en general a dones d’edat avançada, especialment aquelles que usen sovint calçat inadequat com sabates de taló alt o amb punta estreta. També pot estar associat a alteracions biomecàniques del peu, com el peu pla o arcs molt pronunciats, i fins i tot a malalties reumàtiques com l’artritis.
En aquest vídeo, el Dr. Lucar, traumatòleg de CreuBlanca especialista en patologies de peu i turmell, explica tot el que necessites saber sobre els galindons: per què apareixen, com es diagnostiquen, quines opcions de tractament existeixen i quan convé recórrer a la cirurgia.