grupo creu-blanca

RMN Dynawell

Home RMN Dynawell

RMN Dynawell

El dispositiu de compressió DynaWell ® (per raquis lumbosacre) està dissenyat per a la seva utilització en qualsevol sistema TC o RM, simulant la compressió axial a què està sotmès el raquis en bipedestació. Permet detectar potencials alteracions que passarien desapercebudes quan un pacient és sotmès a un estudi TC o RM en decúbit supí convencional, que implica una relaxació completa de les estructures òssies i discoligamentosas del raquis. Els estudis ja publicats i en curs indiquen que la metodologia mitjançant DynaWell ® té utilitat rellevant en la valoració de la patologia del raquis lumbosacre (estenosi del canal, ciàtica, hèrnia discal, artrosis interapofisaria quists sinovials ), i també en patologia de maluc, genoll i turmell.

Descripció de la prova Com en una exploració habitual TC o RM, es posiciona el pacient a la taula de l'aparell en decúbit supí. Es col·loca l'armilla del DynaWell ® a les espatlles i tòrax superior del pacient. Mitjançant unes corretges s'ajusta l'armilla al tòrax del pacient i es col·loquen els seus peus sobre la plataforma del dispositiu de compressió. Dues corretges ajustables en ambdós costats de l'armilla uneixen aquest últim al dispositiu de compressió. Mitjançant dos potenciòmetres es tensen aquestes dues últimes corretges aplicant una càrrega desitjada (fins al 50% del pes corporal), comprimint el raquis d'una manera semblant a la de la postura vertical.

Així, en els pacients sotmesos al dispositiu de compressió DynaWell ®, la pressió es distribueix al pit, sense sobrecarregar les espatlles. El dispositiu de compressió DynaWell ® és fàcil d'utilitzar i aporta una solució a la necessitat extensament reconeguda de simular la postura vertical i els seus efectes sobre el raquis lumbosacre.