RMN para diagnóstico de la enfermedad de Crohn

RMN para diagnóstico de la enfermedad de Crohn

Home Àrea Professional RMN para diagnóstico de la enfermedad de Crohn

RMN pel diagnòstic de la malaltia de Chron

La Ressonància magnètica s'està convertint en una eina de primer ordre en el diagnòstic de la malaltia de Crohn gràcies a l'avenç en els equips.

Abans de l'aparició d'equips tan potents com el de 3 Tesles, realitzar una ressonància per detectar la malaltia de Crohn no era molt fiable pels continus moviments del peristaltisme intestinal i per l'absència d'agents de contrast apropiats. Avui dia, els moderns aparells són tan ràpids que poden obviar els problemes associats al moviment, i els contrastos són tan efectius que tampoc suposen un problema.

De fet , molts especialistes digestius comencen a prescriure aquesta prova en comptes de les clàssiques colonoscòpies o endoscòpies a causa de la fiabilitat de la mateixa.

Què és la malaltia de Crohn?

La malaltia de Crohn apareix quan el propi sistema immunitari de la persona ataca l'intestí produint inflamació. La part més afectada sol ser el ili o tram final de l'intestí prim, encara que pot aparèixer en qualsevol lloc del tracte digestiu.

Els símptomes característics que fan sospitar la presència d'aquesta malaltia són molt variables segons a la zona on es focalitzi. Alguns afectats presenten diarrea, dolor abdominal i el que s'anomena símptomes generals: debilitat, pèrdua de pes, falta de gana. Altres pateixen obstrucció intestinal, sagnat en la femta ...